Gevulde woudbollen met venkel in een romige portobella blauwe kaas-ragout

623 kcal
250 g groente

Weet je nog van vroeger? Van die bladerdeegbakjes met ragout? Ik was er gek op als kind, maar nu maken we een iets culinairdere versie: met portobella, venkel en blauwe kaas. Uitgesproken, zacht en romig. Smullen maar!

Gevulde woudbollen met venkel

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Woudbollen Herkomst: Van Der Westen
  • 1 st Venkel Herkomst: Puur Origine
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 2 st Portabella Herkomst: 't Paddestoelenrijk
  • 75 g Blauwe kaas Herkomst: Cheesepack (let op : bevat dierlijk stremsel)
  • 60 ml Zure room Herkomst: Weerribben Zuivel
  • 25 g Walnoten Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfolie
  • 1 tl Tijm
  • snufje Zout en peper

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de bovenkant van de woudbollen en hol ze uit. Bewaar het broodkruim. Besprenkel de broodjes met water en bak 4-5 minuten in de hete oven.
  2. Was de venkel, verwijder het groen en snijd heel klein. Pel de ui en snijd in stukjes. Snijd de portabella in kleine stukken.
  3. Verhit olie (of boter) in een bakpan en bak de venkel, portabella en ui zacht in circa 10 minuten. Breng op smaak met tijm, zout en peper. Voeg de zure room toe en een klein scheutje vocht (water of melk). Verbrokkel de blauwe kaas erover (bewaar wat voor garnering) en laat smelten op een laag vuur. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  4. Snijd intussen het broodkruim heel klein, hak de walnoten grof en meng met het broodkruim. Verhit olie in een bakpan en bak het noten-broodkruim krokant. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep het venkel-blauwe kaas mengsel in de broodjes (als niet alles past, serveer je de rest in een apart bakje) en schep daar bovenop een beetje van het kruim. (Of serveer alles los) Plaats nog een paar minuten in de hete oven en strooi vlak voor het serveren het overgebleven kruim erover.
TIP
Heb je blauwe kaas over? Heerlijk voor op een kaasplankje. Je kunt ook het brood apart serveren en lekker dopen!
4,3
Gemiddelde van 3 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -31%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 38%
co2-reduction-score
CO2 eq -54%
water-reduction-score
Water -42%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenVariatieLekker snelVegetarischSeizoenAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie623 kcal
Koolhydraten47 g
Suiker9 g
Vet35 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit25 g
Vezels15 g
Zout1.9 g
Allergenen informatie
Noten
Tarwe
Gluten
Melk
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten