Gevulde courgette stammetjes met wortelpeterselie ! Weinig koolhydraten

504 kcal
500 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST In Amerika wordt de courgette ook wel 'zomerpompoen' genoemd. Courgette is dan ook familie van de pompoen en komkommer. Deze groente is erg rijk aan vezels en bevat weinig calorieën. Door de neutrale smaak is kun je 'm uitstekend combineren met andere groenten. We serveren de gevulde courgette stammetjes op een bedje van wortelpeterseliecrème.

Gevulde courgette stammetjes met wortelpeterselie

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Courgette Herkomst: Amapianetasi
  • 400 g Wortelpeterselie Herkomst: Arenosa
  • 2 st Knoflookteen
  • 200 g Kalfsgehakt Herkomst: ecofields
  • 50 g Sangokiemen Herkomst: de peulenschil
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op op 200 ºC. Was de courgette en snijd in stukken van circa 3 cm. Hol met een lepel de courgette voorzichtig uit, maar laat daarbij de onderkant heel. Bestrooi met een snuf zout en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Plaats de courgette alvast 5-10 minuten in de voorverwarmde oven. Bewaar het vruchtvlees voor later.
  2. Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook. Schil de wortelpeterselie en snijd klein. Pel de knoflook en plet (of druk) fijn. Kook de wortelpeterselie met de knoflook in 15 minuten gaar. Giet daarna het water af (vang wat kookvocht op) en pureer tot een gladde crème. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
  3. Snijd het vruchtvlees van de courgette klein. Meng het gehakt met het courgette vruchtvlees, Italiaanse kruiden, zout en peper. Haal de courgette uit de oven en vul ze met het gehaktmengsel. Plaats de courgette voor 15-20 minuten terug in de voorverwarmde oven.
  4. Blancheer de sangokiemen door kokendheet water erover te schenken. Spoel daarna direct af onder de koude kraan om het gaarproces te stoppen.
  5. Serveer de courgette stammetjes op een bedje van de wortelpeterseliecrème en garneer met een plukje sangokiemen.
TIP
Heb je wat van het gehaktmengsel over? Bak dat dan op en serveer op de crème van wortelpeterselie.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price + 10%
vegetablecounter
Groente + 297%
vita-score
Vitaliteit + 29%
co2-reduction-score
CO2 eq + 188%
water-reduction-score
Water + 26%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie504 kcal
Koolhydraten27 g
Suiker20 g
Vet31 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit31 g
Vezels6 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Rund
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten