Gevulde courgette met gekruide rijst en falafelballetjes
3,2
661 kcal
280 g groente
Vandaag vullen we de courgette met heerlijk gekruide rijst, bieslook en ras el hanout. Heerlijke Midden-Oosterse smaken zo in ons landje op je bord.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Courgette Herkomst: Agrihand
- 150 g Witte rijst Herkomst: IDorganics
- 15 g Rozijnen Herkomst: IDorganics
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
- 0.5 st Verse bieslook Herkomst: Herbio
- 2 tl Ras el Hanout Herkomst: Organic Flavour Company
- 150 g Falafelballetjes Herkomst: Florentin
- 0.5 st Limoen Herkomst: Fairtrasa
- 2 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Was en halveer de courgettes in de lengte en hol uit met een lepel. Bewaar het vruchtvlees. Leg de courgettes in een ovenschaal of braadslee, plaats in het midden van de oven en bak 15-20 minuten.
- Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de rijst in 10-12 minuten gaar. Giet het water en laat even uitdampen.
- Laat de rozijnen 5 minuten wellen in lauw water en giet daarna het water weg. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd het uitgeholde courgette vruchtvlees klein. Snijd ook de verse bieslook klein.
- Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg het courgette vruchtvlees toe en bak mee. Schep het mengsel samen met de rozijnen, limoensap en bieslook door de rijst en breng op smaak met ras el hanout, zout en peper. Schep alles zoveel mogelijk in de uitgeholde courgette helften en bak nog circa 5 minuten op de ovengrillstand (houd de oven goed in de gaten).
- Bak intussen de falafel 5 minuten op een middelhoog hoog vuur. Serveer de falafel met de gevulde courgette ernaast.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de courgette ook grillen of bakken en naast de gekruide rijst en falafels serveren.3,2
Meet hoe goed je eet
True price -27%
Groente + 122%
Vitaliteit + 24%
CO2 eq -65%
Water -42%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan, Glutenvrij, Vegetarisch, 9 maanden, Lactosevrij, Variatie, Gezin, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie661 kcal
Koolhydraten94 g
Suiker25 g
Vet21 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit20 g
Vezels9 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Paprika
Peulvruchten
Sulfiet
Mais