Gevulde aubergine met volkoren bamatirijst
Nog geen reviews
708 kcal
0 g groente
Aubergines zijn zeer gevoelig voor lage temperaturen. Het is raadzaam de groente niet bij temperaturen lager dan 10 °C te bewaren. Bewaar ze dus niet in de koelkast, maar op een koele, donkere plaats. Wist je dat aubergines van oorsprong uit tropisch Azië komen? Waarschijnlijk zijn het de Arabieren of de Portugezen geweest die de groente naar Europa hebben gebracht. Aubergine behoort tot de nachtschadenfamilie evenals de tomaat, paprika, komkommer en peper.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Aubergine Herkomst: Almagro
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 2 st Knoflookteen
- 2 st Romatomaat Herkomst: Noordhoek
- 1 st Gele paprika
- 200 g Rundergehakt Herkomst: ekomenu maatwerk 200 gram
- 130 g Volkoren basmatirijst Herkomst: amaizin
- 2 el Bakolie
- el Olijfolie extra vierge
- snufje Zout en peper
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de aubergine en snijd in de lengte doormidden. Hol de aubergine uit met een lepel en bewaar het vruchtvlees. Plaats de aubergine helften met de schil naar onderen op de bakplaat en plaats alvast in de voorverwarmde oven voor 10 minuten.
- Snijd het aubergine vruchtvlees klein. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Was de tomaat en snijd in blokjes. Was en halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein.
- Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Bak het gehakt dan rul en voeg vervolgens het aubergine vruchtvlees, de tomaat en paprika toe en bak nog 5 minuten. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper.
- Haal de aubergine helften uit de oven en vul ze met zo veel mogelijk gehakt-groentemengsel. Druppel olijfolie extra vierge eroverheen en rooster nog 10-15 minuten in de voorverwarmde oven (houd de rest van het gehakt-groentemengsel warm).
- Spoel de volkoren basmatirijst goed af in een zeef onder de kraan. Breng water aan de kook voor de rijst en kook in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af.
- Haal de gevulde aubergines uit de oven en serveer met de volkoren basmatirijst en het overige gehakt-groentemengsel.
TIP
Het gehakt-groentemengsel is ook erg lekker met basilicum of tijm. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price
Groente -100%
Vitaliteit
CO2 eq
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Afvallen, Lactosevrij, Variatie, 9 maanden, Glutenvrij, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie708 kcal
Koolhydraten65 g
Vet34 g
Eiwit28 g
Vezels11 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Rund


