Gevulde aubergine met rundergehakt en volkoren basmatirijst

740 kcal
380 g groente

Aubergines zijn zeer gevoelig voor lage temperaturen. Het is raadzaam de groente niet bij temperaturen lager dan 10 °C te bewaren. Bewaar ze dus niet in de koelkast, maar op een koele, donkere plaats. Wist je dat aubergines van oorsprong uit tropisch Azië komen? Waarschijnlijk zijn het de Arabieren of de Portugezen geweest die de groente naar Europa hebben gebracht.

Gevulde aubergine met rundergehakt

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 130 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
  • 1 st Aubergine Herkomst: Almagro
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 200 g Rundergehakt Herkomst: Future Food Group
  • 2 st Tomaat Herkomst: Noordhoek
  • 1 st Gele paprika Herkomst: Frank de koning
  • 70 g Tomatenpuree Herkomst: La bio idea
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • snufje Zout en peper

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de aubergine en snijd in de lengte doormidden. Hol de aubergine uit met een lepel en bewaar het vruchtvlees. Besprenkel de aubergine met olie en bak alvast met het snijvlak naar boven in de voorverwarmde oven.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de rijst in 20-25 minuten gaar. Giet daarna het water af.
  3. Snijd het aubergine vruchtvlees klein. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Verhit olie in een bakpan en bak de ui, knoflook, het gehakt en het aubergine vruchtvlees 3-5 minuten.
  4. Was de tomaat en snijd in blokjes. Was en halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Voeg de tomaat en paprika toe aan de pan en bak enkele minuten mee. Roer de tomatenpuree en een scheutje water erdoor en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper (of gehaktkruiden).
  5. Haal de aubergine helften uit de oven en vul ze met zo veel mogelijk gehakt-groentemengsel. Besprenkel met olie en rooster nog 8-10 minuten in de voorverwarmde oven (houd de rest van het gehakt-groentemengsel warm in de pan). Serveer de rijst met de gevulde aubergines en het overige gehakt-groentemengsel.
TIP
Heerlijk met een yoghurt knoflooksausje. De groenten zijn ook heel erg lekker met paprikapoeder en chilivlokken.
3,0
Gemiddelde van 1 review

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -17%
vegetablecounter
Groente + 202%
vita-score
Vitaliteit + 53%
co2-reduction-score
CO2 eq + 20%
water-reduction-score
Water + 86%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij9 maandenLactosevrijGezinSeizoenVariatieEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie740 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker16 g
Vet34 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit30 g
Vezels12 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Paprika
Rund
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten