Gestoofde rettich met braadworst krieltjes en brocco cress

707 kcal
360 g groente

Rettich, witte rammenas, Japanse radijs, Chinese radijs, daikon... Het zijn allemaal benamingen voor de witte wortel die we bij dit gerecht leveren. De smaak lijkt erg op die van radijs, maar de smaak van rettich is wat zachter en minder peperachtig.

Gestoofde rettich met braadworst

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st Rettich Herkomst: Agrilatina
  • 200 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 2 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 500 g Krieltjes Herkomst: Eerste
  • 1 tl Citroen-kerriepoeder Herkomst: Het blauwe huis
  • 200 g Runderbraadworst Herkomst: Future Food Group
  • 0.5 bakje Brocco cress Herkomst: Discover Fresh
Zelf toevoegen
  • 250 ml Bouillon
  • 2 el Olijfolie en boter
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Schil de rettich en snijd in kleine stukken. Was of schil de wortel en snijd in plakjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de krieltjes en snijd in stukken. Bereid de bouillon.
  2. Verhit olie en boter in een ruime (braad)pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de krieltjes, rettich, wortel en kerriepoeder toe en bak al omscheppend 3 minuten. Blus af met de bouillon en laat afgedekt op een middelhoog vuur 15-20 minuten stoven. Roer af en toe. Verwijder de laatste 5 minuten de deksel zodat het vocht wat kan verdampen. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit intussen olie in een bakpan en bak de braadworst op een middelhoog vuur in 10 minuten lichtbruin en gaar.
  4. Serveer de gestoofde groenten met de krieltjes en worst. Garneer met de brocco cress.
TIP
Je kunt de braadworst ook licht bestuiven met bloem, voor een nog knapperiger resultaat. Of maak met wat mosterd een lekkere jus voor erbij.
4,0
Gemiddelde van 12 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -30%
vegetablecounter
Groente + 186%
vita-score
Vitaliteit + 37%
co2-reduction-score
CO2 eq -48%
water-reduction-score
Water -46%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij9 maandenLactosevrijEiwitrijkGezinSeizoenVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie707 kcal
Koolhydraten65 g
Suiker10 g
Vet36 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit27 g
Vezels10 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Koriander
Rund
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten