Gestoofde rettich met braadworst krieltjes en brocco cress
3,9
739 kcal
360 g groente

Rettich, witte rammenas, Japanse radijs, Chinese radijs, daikon... Het zijn allemaal benamingen voor de witte wortel die we bij dit gerecht leveren. De smaak lijkt erg op die van radijs, maar de smaak van rettich is wat zachter en minder peperachtig.
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Schil de rettich en snijd in kleine stukken. Was of schil de wortel en snijd in plakjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Was of schil de krieltjes en snijd in stukken. Bereid de bouillon.
- Verhit olie in een ruime (braad)pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de krieltjes, rettich en wortel toe en bak al omscheppend 3 minuten. Blus af met de bouillon en laat afgedekt op een middelhoog vuur 15-20 minuten stoven. Roer af en toe. Verwijder de laatste 5 minuten de deksel zodat het vocht wat kan verdampen. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit intussen olie in een bakpan en bak de braadworst op een middelhoog vuur in 10 minuten lichtbruin en gaar.
- Serveer de gestoofde groenten met de krieltjes en worst. Garneer met de brocco cress.
TIP
Je kunt eventueel het kookvocht binden met wat maizena.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 0.5 st RettichHerkomst: Agrilatina
- 300 g WortelHerkomst: Greenorganics
- 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 500 g KrieltjesHerkomst: De Aardappeleter
- 200 g RunderbraadworstHerkomst: Future Food Group
- 0.5 bakje Brocco cressHerkomst: Discover Fresh
- 250 ml Bouillon
- 2 el Bakolie
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price+ 3%
Groente+ 186%
Vitaliteit+ 12%
CO2eq -25%
Water -69%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij, 9 maanden, Lactosevrij, Eiwitrijk, Gezin, Seizoen, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie739 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker12 g
Vet35 g
Verzadigd vet2 g
Eiwit30 g
Vezels15 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Koriander
Rund