Gestoofde prei-tomatengratin met desembrood
Nog geen reviews
635 kcal
200 g groente
Prei was een van de favoriete groenten van Nero, de vijfde Romeinse keizer. Hij geloofde namelijk dat het eten van prei goed voor zijn stem was en dat hij daardoor beter ging zingen. Prei behoort tot dezelfde familie als de ui en knoflook. Doordat er verschillende prei soorten bestaan, is het altijd van eigen bodem te verkrijgen. Vandaag eten we gestoofde prei in tomatensaus met desembrood.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Knoflookteen
- 250 ml Passata Herkomst: la bio idea
- 5 g Verse peterselie Herkomst: Herbio
- 2 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
- 0.5 st Pain boulot meergranen Herkomst: Handgemaaktbrood
- 75 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
- 25 g Walnoten Herkomst: IDorganics
- 2 el Bakolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.
- Pel en snipper de knoflook. Verhit olie in een bakpan, fruit de knoflook 1 minuut en schenk de passata erbij. Breng op smaak met zout en peper. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Snijd de peterselie fijn en voeg toe aan de saus.
- Breng een pan met een klein laagje water aan de kook voor de prei. Snijd de prei in ongeveer 3 stukken (circa 4-5 cm). Snijd elk stuk in de lengte doormidden en was grondig in een zeef onder de kraan. Kook de prei in 5 minuten gaar, giet het water af en laat goed uitlekken.
- Leg de prei in de ingevette ovenschaal. Schenk de tomatensaus erover en bestrooi met de geraspte kaas. Plaats 12 minuten in de voorverwarmde oven en zet eventueel nog enkele minuten de ovengrillstand aan. Bak de laatste 8 minuten het desembrood mee in de oven.
- Hak de walnoten grof. Strooi de walnoten over de prei-tomatengratin en garneer met de overgebleven peterselie. Serveer het brood ernaast.
TIP
Rooster de walnoten kort in een droge bakpan, hierdoor worden ze knapperiger. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -23%
Groente + 59%
Vitaliteit + 18%
CO2 eq -42%
Water -58%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, Variatie, Seizoen, Lactosevrij, Gezin, 9 maanden
Voedingswaarden
Per portieEnergie635 kcal
Koolhydraten65 g
Suiker9 g
Vet29 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit23 g
Vezels9 g
Zout2.3 g
Allergenen informatie
Noten
Gluten
Tarwe
Melk


