Gesmoorde prei met een groenteburger en pastinaakpuree

802 kcal
340 g groente

Vandaag een heerlijk AGV-tje. Dit oer-Hollandse gerecht bestaat uit aardappels, groente en vlees, maar vandaag vervangen we het stukje vlees door een heerlijke groenteburger. De burger is op basis van rode linzen, pompoen en zonnebloempitten. Ook superlekker!

Gesmoorde prei met een groenteburger

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels (kruimig) Herkomst: De Eerste
  • 300 g Pastinaak Herkomst: de eerste
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 2 st Sjalot Herkomst: Lukassen
  • 3 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
  • 160 g Groenteburger met rode linzen Herkomst: Soto
Zelf toevoegen
  • 100 ml Bouillon (of witte wijn)
  • 3 el Olijfolie en (vegan) boter
  • 1 tl Mosterd
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook. Schil de aardappels en pastinaak. Snijd in gelijke stukken en kook in 15-20 minuten gaar. Bereid de bouillon.
  2. Pel en snipper de knoflook. Pel de sjalot en snijd in partjes. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd in stukken van 5 cm. Verwarm olie in een bakpan en fruit de knoflook en sjalot 2 minuten. Bak de prei kort mee en schenk dan de bouillon (of wijn of kookvocht) erbij. Roer tenslotte de mosterd erdoor, kruid met zout en peper en stoof afgedekt 10-15 minuten. Verwijder de laatste 5 minuten de deksel zodat het vocht verdampt.
  3. Giet het water van de aardappels en pastinaak af en stamp met een pureestamper tot een puree. Breng op smaak met (vegan) boter, zout en peper.
  4. Verhit olie in een bakpan en bak de burgers aan beide kanten (licht)bruin.
  5. Serveer de pastinaakpuree met de gesmoorde prei en de groenteburgers.
TIP
In plaats van een puree kun je de aardappels en pastinaak ook bakken of koken.
4,3
Gemiddelde van 11 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -41%
vegetablecounter
Groente + 170%
vita-score
Vitaliteit + 47%
co2-reduction-score
CO2 eq -92%
water-reduction-score
Water -66%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischVegan9 maandenSeizoenGlutenvrijGezinVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie802 kcal
Koolhydraten98 g
Suiker20 g
Vet33 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit18 g
Vezels23 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Mais
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten