Geroosterde spitskool met feta en witte bonen in tomatensaus
3,8
755 kcal
275 g groente

Vandaag een hoofdrol voor spitskool! De spitskool heeft een zachte en zoete smaak en is wat sappiger dan witte kool. Spitskool kun je op veel verschillende manieren bereid en; koken, grillen, smoren of bakken. Maar je kunt het ook prima rauw eten.
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Zet halverwege een vergiet of zeef op de pan met daarin de gehalveerde spitskool en stoom de spitskool. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
- Doe intussen de witte bonen met de tomatensaus in een ruime ovenschaal. Pel de knoflook en pers erbovenuit. Snijd de dille klein en strooi erover. Hussel alles door elkaar en reng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
- Snijd de gestoomde spitskool in de lengte in 6-8 dunne parten/stukken en leg ze tussen de bonen in tomatensaus.
- Verbrokkel de feta over de spitskool, besprenkel met olie en breng op smaak met zout en peper. Bak de spitskool gedurende 20 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven.
- Serveer de geroosterde spitskool met de basmatirijst erbij
TIP
De spitskool is na het roosteren nog beetgaar, maar door hem een paar minuten te stomen boven de kokende rijst, gaar je hem al een stukje en wordt hij extra lekker! Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
- 200 g Witte bonen in tomatensausHerkomst: Your Organic Nature
- 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 5 st Verse dilleHerkomst: Herbio
- 1 tl Italiaanse kruidenHerkomst: Het blauwe huis
- 1 st SpitskoolHerkomst: G's
- 75 g FetaHerkomst: Lactea (let op: dierlijk stremsel)
- 2 el Olie
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -32%
Groente+ 118%
Vitaliteit+ 47%
CO2eq -61%
Water+ 146%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij, Variatie, Vegetarisch, 9 maanden, Gezin, Eiwitrijk
Voedingswaarden
Per portieEnergie755 kcal
Koolhydraten81 g
Suiker16 g
Vet33 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit26 g
Vezels13 g
Zout2 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Lactose
Melk