Geroosterde groenten met ras el hanout-olie en vegan shoarmareepjes

654 kcal
290 g groente

Vandaag maken we een heerlijk gerecht met venkel, pastinaak en krieltjes en erbij super lekkere vegan shoarma. Lekker met een ras el hanout-olie en de frisheid van de citroen. Als je de groenten en aardappeltjes op een bakplaat in de oven klaarmaakt heb jij je handen vrij om wat anders te doen. Dat is nog eens makkelijk!

Geroosterde groenten met ras el hanout-olie

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 tl Ras el Hanout Herkomst: Organic Flavour Company
  • 0.5 st Citroen Herkomst: Biosikelia
  • 250 g Pastinaak Herkomst: de eerste
  • 1 st Venkel Herkomst: Puur Origine
  • 400 g Krieltjes Herkomst: Eerste
  • 180 g Vegan shoarma Herkomst: La vie est belle
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 50 g Veldsla Herkomst: Biogarden
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie
  • 2 el Vegan mayonaise en/of yoghurt
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is. Meng de ras el hanout kruiden met olijfolie in een kom. Boen de citroen schoon en rasp de schil van de citroen erboven. Knijp het citroensap eruit en meng het door de ras el hanout-olie. Breng op smaak met zout.
  2. Was of schil de pastinaak en snijd in kleine stukken. Halveer de venkel en snijd in dunne plakken. Was of schil de krieltjes en halveer ze, of snijd in vieren. Leg alle groente en aardappeles op de bakplaat, besprenkel met de ras el hanout-olie en hussel door elkaar. Bak 25-30 minuten in de voorverwarmde oven totdat de groenten en aardappels licht gekleurd en beetgaar zijn. Zet eventueel de ovengrillstand aan.
  3. Verhit olie in een bakpan en roerbak de vegan shoarma in enkele minuten op een hoog vuur krokant.
  4. Maak ondertussen een sausje door de (vegan) yoghurt of mayonaise en uitgeperste knoflook te mengen.
  5. Was de veldsla en dep droog met een schone theedoek. Meng de veldsla met de groenten en aardappels. Verdeel over de borden en top af met de vegan shoarma en knoflooksaus.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de aardappeltjes, pastinaak en venkel ook koken en daarna eventueel nog kort opbakken in een pan.
4,3
Gemiddelde van 29 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -44%
vegetablecounter
Groente + 130%
vita-score
Vitaliteit + 54%
co2-reduction-score
CO2 eq -87%
water-reduction-score
Water -86%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijVeganVegetarischVariatieLactosevrij9 maandenSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie654 kcal
Koolhydraten61 g
Suiker12 g
Vet32 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit21 g
Vezels21 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Koriander
Paprika
Sojabonen
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten