Geroosterde groenten en kikkererwten met een crunchy pinda-korianderdressing ! Weinig koolhydraten

551 kcal
330 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST Trakteer jezelf op een heerlijk bord vol geroosterde groenten. De smaak van kikkererwten is mild, licht zoet en een beetje nootachtig. Doordat ze veel vezels en eiwitten bevatten (en weinig calorieën) zorgen ze ervoor dat je na het eten ervan een voldaan gevoel hebt en er weer even tegenaan kan! Zo heb je gedurende de dag minder trek.

Geroosterde groenten en kikkererwten met een crunchy pinda-korianderdressing

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 370 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
  • 1 st Broccoli Herkomst: Lexportia
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 200 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
  • 2 el Crunchy pindakaas Herkomst: terra sana
  • 0.5 st Verse koriander Herkomst: Herbio
  • 20 g Zonnebloempitten Herkomst: Horizon
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfolie extra vierge
  • 2 el Sojasaus
  • 1 tl Honing
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is.
  2. Maak de broccoli schoon en snijd in kleine roosjes en de stronk in stukken. Pel de ui en snijd in partjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken. Spreid alles uit over de bakplaat en besprenkel met een beetje olie. Rooster circa 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Laat de kikkererwten uitlekken en dep droog. Besprenkel met olijfolie en maak op smaak met specerijen die je lekker vindt (bijvoorbeeld paprikapoeder, zout en peper). Verdeel de kikkererwten over de bakplaat bij de groenten en rooster nog eens 10 minuten mee.
  4. Hak de koriander klein. Meng intussen in een kom de pindakaas, de helft van de koriander, sojasaus en honing en vooeg een beetje water toe om de dressing te verdunnen.
  5. Verdeel de geroosterde groenten en kikkererwten over de borden (of kommen). En druppel de crunchy pindadressing erover. Maak af met de zonnebloempitten en de overgebleven koriander.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Je kunt alles ook roerbakken in een wok of ruime bakpan. De dressing is ook lekker met een beetje citroensap.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -26%
vegetablecounter
Groente + 162%
vita-score
Vitaliteit + 27%
co2-reduction-score
CO2 eq -62%
water-reduction-score
Water -20%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie551 kcal
Koolhydraten38 g
Suiker11 g
Vet29 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit26 g
Vezels19 g
Zout2 g
Allergenen informatie
Koriander
Pinda's
Peulvruchten
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten