Gepocheerde heekfilet met broccoli-rijst gestoofde wortel en kerriepinda's

737 kcal
350 g groente

Deze week een lekker recept met gepocheerde vis. Pocheren is een bereidingswijze waarbij een product langzaam wordt gegaard in water. Het is niet moeilijk, dat laat dit recept wel zien. Daarbij serveren wij broccoli-rijst en wortels en lekkere kerriepinda's om het af te maken.

Gepocheerde heekfilet met broccoli-rijst

Biologische ingrediƫnten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
  • 300 g Wortel Herkomst: Udea
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Broccoli Herkomst: Bruinsma
  • 200 g Heekfilet Herkomst: Fish and more
  • 25 g Pinda's Herkomst: IDorganics
  • 1 tl Citroen-kerriepoeder Herkomst: Het blauwe huis
Zelf toevoegen
  • 2 el Boter
  • 2 el Olie
  • 300 ml Bouillon
  • snufje Zout en peper

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en laat uitdampen op een plat bord.
  2. Was of schil de wortels en snijd in de lengte in stukken. Verwarm boter in een bakpan en stoof de wortels afgedekt 10-15 minuten op een middelhoog vuur.
  3. Pel en snipper de ui. Was de broccoli en snijd heel klein (als rijst). Verhit olie in een andere bakpan of wok en fruit de ui 2 minuten. Voeg de kleingesneden broccoli toe en roerbak 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg dan de voorgekookte rijst toe, hussel door elkaar en bak nog enkele minuten. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  4. Bereid intussen de bouillon in een pan en breng aan de kook. Temper het vuur en leg de vis met een schuimspaan in de bouillon, maar zorg ervoor dat de bouillon niet meer kookt/borrelt. Doe de deksel op de pan en laat de vis gedurende 5 minuten sudderen (dit heet pocheren). Haal de vis met de schuimspaan uit het vocht en laat uitlekken.
  5. Hak de pinda's grof, bestrooi met citroen-kerriepoeder en schep door de rijst. Heerlijk met de groenten en de gepocheerde vis.
TIP
Je kunt de wortel en broccoli ook koken of roosteren in de oven als je dat makkelijker vindt.
3,9
Gemiddelde van 46 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -48%
vegetablecounter
Groente + 178%
vita-score
Vitaliteit + 81%
co2-reduction-score
CO2 eq -66%
water-reduction-score
Water -46%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenEiwitrijkGlutenvrij9 maandenLactosevrijVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie737 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker10 g
Vet33 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit33 g
Vezels15 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Koriander
Vis
Mosterd
Pinda's
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten