Gemengde vis in pittige groene curry met knoflookrijst en broccoli

670 kcal
330 g groente

Onze Thaise currypasta is aromatisch en lekker pittig. De pasta is goed te combineren met alle soorten vlees en vis en met veel soorten groenten. In combinatie met kokosmelk zet je in een overheerlijk geurende curry op tafel met authentieke Thaise smaken. Tip: de groene curry is pittig. Doe beetje bij beetje de currypasta bij het gerecht totdat je de smaak goed vindt.

Gemengde vis in pittige groene curry

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 3 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 150 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
  • 1 st Broccoli Herkomst: Lexportia
  • 300 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
  • 200 g Gemengde vis Herkomst: Fish and more
  • 200 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
  • 25 g Thaise groene currypasta Herkomst: Onoff Spices
  • 0.5 st Verse Thaise basilicum Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Zorg dat de oven goed heet is. Leg de teentjes knoflook met schil in de oven voor ongeveer 15 minuten.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
  3. Was intussen de broccoli en snijd de roosjes van de stronk en de stronk in blokjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Snijd de gemengde vis eventueel nog wat kleiner. Meng de vis met de groenten, doe alles in een ovenschaal en kruid met zout en (chili)peper.
  4. Verwarm de kokosmelk met de currypasta (proef of je de curry niet te scherp vindt), roer goed door elkaar en schenk in de ovenschaal bij de vis en groenten. Dek de schaal af (met folie) en bak in circa 20 minuten gaar.
  5. Pers de knoflook uit haar teentjes, prak een beetje en meng door de rijst. Samen met de Thaise basilicum. Serveer de rijst met de heerlijk geurende viscurry.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Bereid de curry dan in een ruime braadpan.
3,5
Gemiddelde van 2 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -36%
vegetablecounter
Groente + 162%
vita-score
Vitaliteit + 66%
co2-reduction-score
CO2 eq -31%
water-reduction-score
Water -20%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenSpecialsEiwitrijkGlutenvrijLactosevrijVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie670 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker9 g
Vet26 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit33 g
Vezels14 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Vis
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten