Winterse traybake met runderbraadworst ! Weinig koolhydraten

596 kcal
420 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een vrolijk regenboog palet op je bord. Wortels staan in de top tien van meest geconsumeerde groenten in ons land. Maar wat was de kleur van de ‘oerpeen’? Daarover zijn de meningen verdeeld. Bij de regenboogpenen kunnen we kiezen uit 4 kleuren tegelijk. Zonder moeite zorgen de kleuren geel, oranje, wit en paars voor een feest op je bord. Let op als er een paarse peen bij zit: de paarse kleur geeft erg af.

Winterse traybake met runderbraadworst

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Regenboog peen Herkomst: Smits v. ooijen
  • 200 g Aardpeer Herkomst: Arenosa
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 0.5 st Verse rozemarijn Herkomst: Herbio
  • 400 g Gesneden pompoen Herkomst: Proef
  • 200 g Runderbraadworst Herkomst: Future Food Group
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie
  • 1 el Balsamicoazijn
  • snufje Zout en peper

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is.
  2. Was of schil de wortels en aardpeer. Snijd alles in kleine gelijke stukken. Pel de ui en snijd in halve ringen. Snijd de verse rozemarijn klein.
  3. Doe alle groenten in een kom en hussel met verse rozemarijn, olie, balsamicoazijn, zout en peper. Spreid uit over de bakplaat en rooster 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep de groenten halverwege om. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  4. Verhit intussen olie (of boter als je dat lekkerder vindt) in een bakpan en bak de runderbraadworst rondom bruin en gaar in 10 minuten.
  5. Serveer de geroosterde groenten met de braadworst.
TIP
Heb je nog restantjes (harde) groenten liggen? Snijd klein en leg het op de plaat erbij.
3,8
Gemiddelde van 30 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -29%
vegetablecounter
Groente + 233%
vita-score
Vitaliteit + 38%
co2-reduction-score
CO2 eq -37%
water-reduction-score
Water -46%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie596 kcal
Koolhydraten32 g
Suiker12 g
Vet42 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit22 g
Vezels8 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Varken
Koriander
Rund
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten