Gele rijst met roerbakgroenten en veganslices chorizo

551 kcal
0 g groente

Vandaag maken we zelf gele rijst met kurkuma (ook wel geelwortel genoemd). Kurkuma is een bekende specerij die vooral in India veel wordt gebruikt als smaak- en kleurstof. Kurkuma wordt daar al duizenden jaren gebruikt om het lichaam te zuiveren en bij het behandelen van diverse gezondheidsproblemen.

Gele rijst met roerbakgroenten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 130 g Volkoren basmatirijst Herkomst: amaizin
  • 80 g Vegan slices chorizo Herkomst: Wheaty
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Kook de in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en strooi de kurkuma erover. Roer goed door elkaar en zet afgedekt opzij.
  2. Snijd de veganslices chorizo in reepjes. Verhit bakolie in een koekenpan en bak krokant. Schep vervolgens de helft uit de pan en leg opzij.
  3. Doe de roerbakgroenten in de pan bij de vegan chorizo en roerbak op een middelhoog vuur beetgaar.
  4. Schep de groenten met vegan chorizo door de rijst. Garneer met de rest van de krokante veganslices.
TIP
Ook erg lekker met geroosterde pinda's of verse koriander.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2 eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischLekker snelVeganVariatieLactosevrij9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie551 kcal
Koolhydraten63 g
Vet21 g
Eiwit23 g
Vezels8 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Sojabonen
Tarwe
Gluten

Vergelijkbare recepten