Gele rijst met chorizo en roerbakgroenten
Nog geen reviews
550 kcal
200 g groente
Vandaag maken we zelf gele rijst met kurkuma (ook wel geelwortel genoemd). Kurkuma is een bekend specerij dat vooral in India veel wordt gebruikt als smaak- en kleurstof. Kurkuma wordt daar al duizenden jaren gebruikt om het lichaam te zuiveren en bij het behandelen van diverse gezondheidsproblemen. Let op als je kurkuma raspt, want het geeft erg af aan je handen.

Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 130 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
- 2 tl Kurkuma, rasp Herkomst: Befair
- 90 g Chorizo Herkomst: St Hendrick
- 400 g Italiaanse roerbakgroenten Herkomst: proef
- 5 g Verse koriander Herkomst: Herbio
- 2 el Bakolie
- snufje (Chili)peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20 minuten gaar. Schil de kurkuma, rasp fijn boven de pan en kook met de rijst mee. De rijst kleurt hierdoor mooi geel. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
- Snijd de chorizo in reepjes. Verhit olie in een bakpan en bak de chorizo krokant. Schep uit de pan en leg opzij.
- Doe de groenten in de pan van de chorizo en roerbak op een middelhoog vuur beetgaar.
- Schep het groentemengsel door de gele rijst en breng op smaak met (chili)peper. Snijd de verse koriander klein. Strooi de koriander en chorizo over de rijstschotel.
TIP
Ook erg lekker met pinda's of pijnboompitjes. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -24%
Groente + 59%
Vitaliteit + 37%
CO2 eq -56%
Water + 62%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snel, Afvallen, Glutenvrij, Gezin, Variatie, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie550 kcal
Koolhydraten61 g
Suiker6 g
Vet24 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit19 g
Vezels8 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Koriander
Rund
Paprika
Varken
Selderij