Gekleurde stamppot met spruitjes en runderbraadworst

713 kcal
280 g groente

Rode kool, wortels en spruitjes zijn echte wintergroenten. In deze stamppot roerbakken we de groenten in plaats van ze te koken. Zo behoud je lekker veel smaak en een knapperige 'bite'.

Gekleurde stamppot

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 g Aardappels, kruimig Herkomst: De Eerste
  • 200 g Gesneden rode kool Herkomst: de Lepelaar
  • 200 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 200 g Spruitjes Herkomst: Bruinsma
  • 200 g Runderbraadworst Herkomst: Future Food Group
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie (en boter)
  • 0.5 tl Nootmuskaat
  • 1 tl Mosterd
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op.
  2. Verhit olie in een bakpan en roerbak de rode kool 5-7 minuten op een hoog vuur. Schep dan uit de pan en leg afgedekt opzij.
  3. Was of schil intussen de wortel en snijd in plakjes. Maak de spruitjes schoon en snijd in plakjes. Verhit nog een beetje olie in dezelfde bakpan en roerbak de wortel en spruitjes enkele minuten op een hoog vuur. Temper het vuur, voeg een scheutje water toe en laat afgedekt nog even garen.
  4. Verhit olie (en boter) in een bakpan en bak de runderbraadworsten aan alle kanten bruin. Temper het vuur en bak nog circa 10 minuten. Voeg halverwege een scheutje water en mosterd toe voor een lekkere jus.
  5. Stamp de aardappels met wat kookvocht (of melk en boter) tot een smeuïge puree. Schep de gebakken groenten erdoor. Proef en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper en serveer met een worstje en wat jus.
TIP
Wil je minder pannen gebruiken? Bak de rode kool dan met de andere groenten mee. As je de kool met azijn besprenkelt blijft de kleur mooi rood.
4,1
Gemiddelde van 50 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -32%
vegetablecounter
Groente + 122%
vita-score
Vitaliteit + 37%
co2-reduction-score
CO2 eq -53%
water-reduction-score
Water -73%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenGlutenvrijGezinLactosevrijEiwitrijk9 maandenVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie713 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker12 g
Vet31 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit29 g
Vezels16 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Rund
Mosterd
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten