Gegrilde radicchio met hazelnoten en citroenspaghetti

2,3
Gemiddelde van 22 reviews
714 kcal
250 g groente
Gegrilde radicchio met hazelnoten

Radicchio is de prachtige zus van de witlof. Lekker stevig, perfect om te grillen, knisperend vers in je mond. Onze biologische radicchio wordt geleverd door Tuinderij de Waog in het Limburgse Neer. Restaurantstijl lekker snel op tafel. 100% genieten!

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Snijd de radicchio in de lengte in niet al te dikke parten. Laat de stronk eraan zitten want zo blijven de blaadjes goed vastzitten. Was onder de kraan en laat heel goed uitlekken.
  2. Voor de marinade meng de olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, chili-vlokken en citroenrasp goed door elkaar. Pel de knoflook en pers erboven uit. Bestrijk de radicchio goed met de marinade en zet even opzij.
  3. Verhit een pan met water en een snuf zout en kook de spaghetti in 8 minuten beetgaar. Giet het water af en laat de pasta goed uitlekken. Was de spinazie, snijd in smalle reepjes en schep door de spaghetti. Breng de spaghetti op smaak met olijfolie extra vierge, citroensap, zout en peper.
  4. Hak de hazelnoten grof en rooster in een droge bakpan.
  5. Laat een grillpan (of bakpan) goed heet worden en grill de radicchio 5-6 minuten. Breng op smaak met zout en peper en strooi de hazelnoten erover. Heerlijk met de citroenspaghetti en verse oregano.
TIP
Het is lekker de bittere smaak van de roodlof te combineren met iets zoets, zoals sinaasappelsap of (balsamico)siroop.

Biologische ingrediƫnten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st RadicchioHerkomst: Biolatina
  • 1 tl ChilivlokkenHerkomst: Organic Flavour Company
  • 0.5 st Citroenrasp en -sapHerkomst: Campisi
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g Volkoren spaghettiHerkomst: Van der Moolen Food group
  • 200 g SpinazieHerkomst: Heulheuve
  • 25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
  • 5 g Verse oreganoHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie
  • 2 el Balsamicoazijn
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -47%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 72%
co2-reduction-score
CO2 eq -83%
water-reduction-score
Water -38%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenVegetarischLactosevrijVeganVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie714 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker6 g
Vet34 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit20 g
Vezels12 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten