Gegrilde groentesalade met gepocheerde eieren ! Weinig koolhydraten
3,9
514 kcal
500 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een maaltijdsalade op het menu met gegrilde groenten en gepocheerde eieren. Eieren pocheren is erg leuk om te doen. Het ziet er mooi uit en het geeft een heerlijk romige smaak aan je salade. Bij een gepocheerd ei blijft het eiwit én het eigeel zacht van structuur: ideaal om een gerecht net even wat smeuïger te maken!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Aubergine Herkomst: Frank de koning
- 1 st Courgette Herkomst: Agrihand
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
- 200 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
- 4 st Eieren Herkomst: 't paradijs
- 0.5 st Groene eikenbladsla Herkomst: de Eerste
- 25 g Zadenmix Herkomst: IDorganics
- 3 el Olie
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 2 el Azijn
- snufje Zout en peper
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Was de aubergine en courgette en snijd in de lengte in dunne plakken. Doe de plakken in een kom, druppel de olie erover en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Meng zodat alle groenten bedekt zijn met olie.
- Verhit een grillpan en gril de groenten totdat ze zwarte strepen krijgen en vocht afgeven. Leg daarna afgedekt op een (warm) bord. Heb je geen grillpan, dan kun je de groenten ook bakken in een gewone bakpan of in de oven.
- Pel de knoflook en snijd klein. Was de tomaat, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Gril als laatste de tomatenreepjes kort samen met de knoflook en leg bij de gegrilde groenten.
- Breng een steelpan met water en een scheutje azijn tegen de kook aan. Maak met een lepel een draaikolk in het water en breek in het midden van deze draaikolk een ei. Laat het ei 3 minuten pocheren, zorg ervoor dat het water net niet kookt. Schep het ei vervolgens met een schuimspaan voorzichtig vanuit de pan in een bakje met koud water. Leg het ei dan op keukenpapier om uit te lekken. Pocheer alle eieren een voor een op dezelfde manier.
- Was de sla, laat goed uitlekken en snijd of scheur klein. Leg de sla op een ruime schaal en verdeel de gegrilde groenten erover. Leg de gepocheerde eieren erop en strooi de zadenmix erover.
TIP
Heb je geen tijd of zin om de eieren te pocheren? Kook ze dan in circa 7 minuten half zacht.3,9
Meet hoe goed je eet
True price -37%
Groente + 297%
Vitaliteit + 47%
CO2 eq -68%
Water -58%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Afvallen, Ketogeen
Voedingswaarden
Per portieEnergie514 kcal
Koolhydraten15 g
Suiker13 g
Vet40 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit21 g
Vezels8 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Ei
Noten
Pinda's
Paprika