Gegaard kalfsvlees in tomatensaus met orzo en regenboogpeen
Nog geen reviews
660 kcal
280 g groente
Vandaag een overheerlijk gerecht met voorgegaard kalfsvlees van Farmfields uit Wekerom (vlakbij het Nationale park de Hoge Veluwe). Het boterzachte vlees is 24 uur gegaard op een lage temperatuur met een speciaal geselecteerde kruidenmix. Farmfields heeft een duurzame bedrijfsvoering, met respect voor dier en milieu. De kalveren hebben volop bewegingsvrijheid en gaan dagelijks naar buiten. Hun voeding bestaat uit grassen, mais, gerst en erwten, geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest.

Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
- 500 g Regenboogpeen Herkomst: Smits v. ooijen
- 400 g Tomatenblokjes Herkomst: Your Organic Nature
- 2 tl Tijm Herkomst: Organic Flavour Company
- 180 g Gegaard kalfsvlees Herkomst: ecofields
- 170 g Orzo Herkomst: YON
- 1 el Olie
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de ui en knoflook. Was of schil de wortels en snijd in dunne plakjes.
- Verhit olie in een ruime bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de regenboogpeen toe en bak afgedekt in 5 minuten beetgaar op een middelhoog vuur.
- Doe de tomatenstukjes erbij en breng op smaak met tijm, zout en peper. Snijd de voorgegaarde rollade in reepjes en verwarm met de jus mee in de tomatensaus. Laat zachtjes en afgedekt 10-15 minuten doorwarmen.
- Breng intussen een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook en kook de orzo in 10 minuten gaar. Giet het water af.
- Serveer de orzo met de regenboogpeen en gegaard kalfsvlees in tomatensaus.
TIP
Hou je van pit? Breng dan verder op smaak met chilivlokken. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price + 16%
Groente + 122%
Vitaliteit + 30%
CO2 eq + 239%
Water + 9%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, 9 maanden, Gezin, Lekker snel, Eiwitrijk, Variatie, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie660 kcal
Koolhydraten89 g
Suiker17 g
Vet17 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit31 g
Vezels9 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
Mosterd
Paprika
Koriander
Rund