Gemarineerde zalm met gestoofde spinazie sesamzaadjes en radijs

726 kcal
270 g groente

Een heerlijk stuk zalm op het menu vandaag, in een marinade van sojasaus, knoflook en gember. Afgetopt met gesnipperde radijs en sesamzaadjes. Een luxe feestmaal zo uit je eigen keuken!

Gemarineerde zalm met gestoofde spinazie

Biologische ingrediƫnten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 tl Gember, rasp Herkomst: Befair
  • 2 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 200 g Zalmfilet Herkomst: Fish and more
  • 150 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
  • 250 g Spinazie Herkomst: De Eerste
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 bosje Radijs Herkomst: Be-leaf
  • 15 g Sesamzaadjes Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Sojasaus (of tamari)
  • 2 el (Sesam)olie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Schil en rasp de gember. Pel de knoflook. Meng de gember met de sojasaus en (sesam)olie. Pers de helft van de knoflook erboven uit. Kruid met peper. Wrijf met deze marinade de zalm in en zet even aan de kant.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de basmatirijst in 20-25 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
  3. Was de spinazie grondig en laat goed uitlekken in een vergiet. Snijd eventueel kleiner. Pel en snipper de ui. Snijd de rest van de knoflook klein. Verwarm olie in een bakpan of wok en fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg vervolgens de spinazie toe, laat dit slinken op een zacht vuur en roer regelmatig. Kruid met peper en zout.
  4. Verhit olie in een bakpan en bak de zalm aan beide kanten op een hoog vuur aan. Temper het vuur en bak nog enkele minuten per kant. Het is lekker als de zalm niet helemaal doorbakken is.
  5. Was de radijsjes, verwijder het loof en snijd de radijsjes heel fijn. Strooi wat zout erover. Verdeel de volkoren basmatirijst over de borden en leg de spinazie en zalm erboven op. Schep de radijs op de zalm en strooi sesamzaadjes erover. Verwarm eventueel de overgebleven marinade en schenk dit over de rijst.
TIP
Het is ook lekker om de sesamzaadjes te roosteren. Gebruik hiervoor een droge bakpan.
4,3
Gemiddelde van 24 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -49%
vegetablecounter
Groente + 114%
vita-score
Vitaliteit + 83%
co2-reduction-score
CO2 eq -66%
water-reduction-score
Water -62%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijLactosevrijSpecialsEiwitrijkSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie726 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker6 g
Vet33 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit35 g
Vezels8 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Vis
Sesamzaad
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten