Gebakken tempeh in romige kokossaus

702 kcal
250 g groente

Tempeh is een vleesvervanger op basis van soja die zeer rijk is aan eiwitten, vitaminen en mineralen. Daarnaast bevat het nog unieke stofjes zoals isoflavonen en saponines. Isoflavonen versterken de botten en verminderen het risico op hartziekten. Saponines verlagen het cholesterolgehalte en versterken het immuunsysteem. Door het fermenteren van de sojabonen zetten schimmels stofjes om in voedingsstoffen die heel goed zijn voor je darmen. Deze stofjes helpen het lichaam te beschermen tegen darminfecties en andere darmklachten.

Gebakken tempeh

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 130 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 2 st Knoflookteen
  • 300 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 200 g Witte kool, gesneden Herkomst: ekomenu maatwerk
  • 70 g Tomatenpuree Herkomst: La bio idea
  • 2 tl Kurkuma, rasp Herkomst: Ipoki
  • 200 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
  • 5 g Verse koriander Herkomst: Herbio
  • 150 g Tempeh Herkomst: Bumi
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 1 ml Sojasaus (of tamari)
  • snufje Zout en(chili)peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de wortel en snijd in dunne lucifers of in dunne plakjes. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de wortel en gesneden witte kool toe en roerbak beetgaar in circa 8 minuten.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en rasp de kurkuma erboven. Blus af met de kokosmelk en breng aan de kook. Breng de kokossaus op smaak met sojasaus en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Knip wat van de verse koriander boven de pan en roer door de saus.
  4. Snijd intussen de tempeh in blokjes. Verhit olie in een bakpan en bak de tempeh rondom goudbruin. Breng op smaak met zout en (chili)peper en schep door de saus.
  5. Serveer de volkoren basmatirijst met de romige kokossaus, gebakken tempeh en verse koriander.
TIP
Ook lekker met cashewnoten en/of gebakken uitjes.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -9%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 47%
co2-reduction-score
CO2 eq -15%
water-reduction-score
Water + 243%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VeganLekker snelVegetarischGlutenvrijEiwitrijkLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie702 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker11 g
Vet33 g
Verzadigd vet16 g
Eiwit22 g
Vezels12 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Koriander
Sojabonen
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten