Gebakken ricotta met daslook dressing en geroosterde groenten

3,3
Gemiddelde van 8 reviews
673 kcal
280 g groente
Gebakken ricotta met daslook dressing

Ricotta is een sneeuwwitte, zachte en frisse kaas met een korrelige structuur. De smaak is mild en een beetje zoet. Hij wordt vooral gebruikt in salades en pastagerechten, maar vandaag gaan we dit kaasje bakken in de oven. Ricotta betekent letterlijk 'opnieuw gekookt'. Dit verwijst naar de productiemethode. Ricotta wordt namelijk gemaakt van de wei die overblijft na de productie van kaas.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zorg dat de oven goed heet is.
  2. Was of schil de wortel en pastinaak en snijd in gelijke staafjes. Pel de rode ui en snijd in partjes. Was de tomaat, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in partjes.
  3. Meng de olie met de tijm, honing, zout en peper. Neem een grote (lage) ovenschaal en stort er de ricotta in het midden op uit. Schik de groenten in één laag rondom de ricotta en besprenkel met de olie. Leg de ongepelde knoflookteentjes erbij en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verwarm de laatste 3 minuten het brood mee.
  4. Snijd de daslook grof. Was en rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Verwijder het velletje van de geroosterde knoflookteentjes en mix de daslook (ook de aanwezige bloemetjes), knoflook, citroenrasp en -sap met extra vierge olijfolie tot een groene dressing met een staafmixer, vijzel of keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Besprenkel de ricotta en de groenten met de daslook dressing en serveer het brood ernaast.
TIP
De groenten kun je eventueel ook koken of roerbakken in een pan.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 200 g PastinaakHerkomst: Arenosa
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 100 g TomaatHerkomst: Noordkoek
  • 1 st HoningHerkomst: Zuivelrijck
  • 200 g RicottaHerkomst: Zuger
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st Meergranen stokbroodjeHerkomst: Van der Westen
  • 1 st DaslookHerkomst: Herbio
  • 0.5 st CitroenHerkomst: Biosikelia
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 2 tl Tijm
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -33%
vegetablecounter
Groente + 122%
vita-score
Vitaliteit + 29%
co2-reduction-score
CO2 eq -83%
water-reduction-score
Water -63%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie9 maandenSeizoenLekker snelGezinVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie673 kcal
Koolhydraten60 g
Suiker21 g
Vet35 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit24 g
Vezels16 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Sesamzaad
Gluten
Tarwe
Lactose
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten