Gebakken kool met trostomaatjes vega(n) bacon en parelgort
Nog geen reviews
643 kcal
230 g groente
Witte kool is stevig, rond en heeft gesloten bladeren. Witte kool wordt gebruikt om zuurkool van te maken maar is zelf ook heel smakelijk om te eten. Vanwege de neutrale smaak kun je eindeloos variëren. Zoals in dit recept waar we de kool combineren met parelgort en trostomaatjes. Voor het gemak hebben we de kool alvast voorgesneden.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 0.5 st Groentebouillontablet (GV) Herkomst: Natur Compagnie
- 130 g Parelgort Herkomst: do it
- 15 g Hazelnoten Herkomst: IDorganics
- 175 g Cherry trostomaatjes Herkomst: proef
- 1 st Knoflookteen
- 300 g Witte kool, gesneden Herkomst: ekomenu maatwerk
- 1 tl Harissakruiden Herkomst: ekomenu maatwerk 5 g
- 180 g Vegan baconreepjes Herkomst: Prolaterre
- 1 el Bakolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en het bouillontablet aan de kook. Was de parelgort in een zeef onder de kraan en kook in 20 minuten beetgaar. Giet de bouillon af en zet afgedekt opzij.
- Verhit een droge bakpan en rooster de hazelnoten 5 minuten. Haal de hazelnoten uit de pan en laat even afkoelen. Hak dan de hazelnoten grof.
- Was de trostomaatjes en halveer ze. Pel en snipper de knoflook. Verhit olie in een bakpan en roerbak de gesneden witte kool met de knoflook 4 minuten op een hoog vuur. Voeg de trosomaatjes toe en breng op smaak met de harissakruiden, zout en peper.
- Verhit olie in de bakpan van de hazelnoten en bak de vega(n) baconreepjes in 5 minuten goudbruin.
- Meng de parelgort met de witte kool, vega(n) baconreepjes en trostomaatjes. Strooi tenslotte de geroosterde hazelnoten erover.
TIP
Ook lekker met wat chilipeper. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -31%
Groente + 83%
Vitaliteit + 37%
CO2 eq -64%
Water -35%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan, Lekker snel, Variatie, Vegetarisch, Afvallen, 9 maanden, Eiwitrijk, Lactosevrij, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie643 kcal
Koolhydraten55 g
Suiker10 g
Vet31 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit29 g
Vezels15 g
Zout1.9 g
Allergenen informatie
Mosterd
Sojabonen
Koriander
Tarwe
Mais
Gluten


