Gebakken kabeljauw met een stoofje van witte bonen tomaat, courgette en venkel
3,9
625 kcal
360 g groente
Een heerlijk stoofje met venkel, aardappel, tomaat en courgette. In combinatie met de kabeljauw, basilicum en witte bonen is dit echt fantastisch. Even alle groente snijden, maar voor de rest laat je alles lekker stoven terwijl je wacht.

Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 400 g Aardappels, vastkokend Herkomst: De Waog
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Venkel Herkomst: Puur Origine
- 1 st Courgette Herkomst: Lukassen
- 100 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
- 200 g Cannellinibonen Herkomst: La Bio idea
- 0.5 st Verse basilicum Herkomst: Herbio
- 200 g Kabeljauwfilet Herkomst: fish and more
- 0.5 st Citroen Herkomst: Befair
- 200 ml Bouillon
- 3 el Olijfolie extra vierge en boter
- 1 tl Gedroogde groene kruiden
- 2 tl Kerriepoeder
- snufje Zout en peper
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Was of schil de aardappels en snijd klein. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de aardappels in ongeveer 15 minuten beetgaar. Giet het water af en laat uitstomen. Bereid de bouillon.
- Pel de ui en snijd in partjes. Was de venkel en courgette en snijd klein. Verwarm de olijfolie in een grote braadpan en bak de ui, venkel en courgette 2-3 minuten op een hoog vuur. Schenk de bouillon erbij en laat 10 minuten afgedekt zachtjes pruttelen.
- Was de tomaat en snijd klein. Spoel de witte bonen in een zeef onder de kraan en laat uitlekken. Voeg de tomaat, witte bonen, de helft van de basilicum en de gekookte aardappels toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar, breng op smaak met gedroogde groene kruiden, kerriepoeder, citroensap, zout en peper.
- Leg als laatste de kabeljauw bovenop de groenten en laat deze (afgedekt) in enkele minuten gaar worden. Druppel wat olijfolie en voeg een beetje boter toe over de vis, kruid met zout en peper en werk af met de overgebleven basilicum.
TIP
Natuurlijk kun je de vis ook apart bakken en bij de stoof serveren.3,9
Meet hoe goed je eet
True price -36%
Groente + 186%
Vitaliteit + 45%
CO2 eq -57%
Water -74%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij, Seizoen, Afvallen, Lactosevrij, Eiwitrijk, Specials, Variatie, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie625 kcal
Koolhydraten64 g
Suiker17 g
Vet23 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit33 g
Vezels16 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Vis
Peulvruchten