Gebakken hamburger met tuinbonen salade gebakken krieltjes en colakruid

670 kcal
230 g groente

Zet je partner of je kinderen aan het werk om de boontjes te doppen, dat scheelt flink wat voorbereidingstijd. Weet je waarom de tuinboontjes worden gekookt met een scheutje melk? De melk in het kookwater zorgt ervoor dat de lichtgroene velletjes zacht worden. Vandaag met een heerlijk kruidig plantje: colakruid. Vanwege de citroensmaak wordt hij ook wel eens citroenkruid genoemd.

Gebakken hamburger met tuinbonen salade

Biologische ingrediƫnten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Bio Babies Herkomst: Biosikelia
  • 500 g Tuinbonen Herkomst: De zwaluw
  • 3 st Sjalot Herkomst: Lukassen
  • 200 g Runderhamburger Herkomst: Future Food Group
  • 1 st Little gem Herkomst: Heerlijke Oogst
  • 0.5 st Colakruid Herkomst: Herbio
  • 0.5 st Citroen Herkomst: Befair
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie
  • 2 tl Paprikapoeder
  • 1 el Azijn
  • 1 tl Mosterd
  • snufje Zout en peper

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was of schil de krieltjes en snijd doormidden of in vieren. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de krieltjes in 10 minuten beetgaar. Giet het water af en laat uitdampen.
  2. Haal de tuinbonen uit de peulen. Breng een pan (eventueel de pan van de krieltjes) met een klein laagje water aan de kook en kook (of stoom) de tuinbonen in 5-8 minuten beetgaar. Tuinbonen blijven mooi groen als je aan het kookwater een scheutje melk toevoegt. Giet daarna het water af.
  3. Pel de sjalotten en snijd in partjes. Verhit olie in een bakpan en bak de hamburgers met de sjalotten in 10 minuten gaar.
  4. Verhit olie in een andere bakpan en bak de krieltjes nog eens 10 minuten totdat ze krokant zijn. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
  5. Was de little gem en snijd of scheur in kleine stukken. Maak een vinaigrette van mosterd, azijn, olijfolie extra vierge en de helft van de colakruid. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de hamburger met de gebakken krieltjes en de tuinbonen salade. Schenk de vinaigrette over de salade en rasp er wat citroenschil overheen. Garneer eventueel met de overgebleven colakruid en een citroenpartje.
TIP
Gebruik de colakruid met mate, de smaak kan overheersend zijn. Doe eens een vers takje colakruid in een glas water. Je water zal een heerlijke frisse smaak krijgen
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -27%
vegetablecounter
Groente + 83%
vita-score
Vitaliteit + 41%
co2-reduction-score
CO2 eq -20%
water-reduction-score
Water -37%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SpecialsLactosevrijEiwitrijkGlutenvrijSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie670 kcal
Koolhydraten60 g
Suiker6 g
Vet34 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit28 g
Vezels17 g
Zout1.9 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Rund
Mosterd
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten