Gebakken beukenzwammen in bruine boter met zoete aardappelpuree en tuinkers-rucola salade

4,3
Gemiddelde van 3 reviews
765 kcal
450 g groente
Gebakken beukenzwammen in bruine boter

Je kunt dit gerecht culinair noemen, misschien is dat een beetje zo. Maar geen zorgen het is vrij eenvoudig op tafel te zetten, en toch maak je een grote indruk op je tafelgenoten. De beukenzwam is door zijn heerlijke nootachtige smaak en bijzondere uiterlijk een leuke toevoeging aan vele gerechten. Mooi meegenomen: dit gerecht bevat ongemerkt lekker veel groenten!

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was of schil de zoete aardappels en pastinaak en snijd in stukjes. Kook de groenten in 15-20 minuten gaar. Giet het water af en stamp tot een puree. Maak op smaak met de verbrokkelde feta en peper.
  2. Pel intussen de sjalotten en snijd in ringen. Pel en snipper de knoflook. Verwarm olie in een brede bakpan en bak eerst de sjalot samen met de knoflook 2-3 minuten op een hoog vuur. Zet het vuur zacht en laat rustig bakken. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Meng de rucola en tuinkers door elkaar en breng op smaak met een beetje olijfolie extra vierge en azijn.
  4. Veeg indien nodig de beukenzwammen schoon. Zet het vuur van de pan met de sjalotten hoger en roerbak de beukenzwammen 2-3 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Voeg een klontje boter toe en laat rustig smelten en bruin kleuren, dit geeft een nootachtige smaak.
  5. Schep de puree op de borden en verdeel de beukenzwammen met de sjalotten en bruine boter erover. Serveer de kruidensalade erbij.
TIP
Ook leuk: schil met een dunschiller een paar slierten van de pastinaak en frituur deze. Of snijd ze in kleine blokjes en bak ze mee met de sjalotten.

Biologische ingrediƫnten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Zoete aardappelHerkomst: Waog
  • 300 g PastinaakHerkomst: Arenosa
  • 75 g FetaHerkomst: Lactea (let op: dierlijk stremsel)
  • 4 st SjalotHerkomst: Lukassen
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 50 g RucolaHerkomst: Beleaf
  • 0.5 bakje TuinkersHerkomst: Discover Fresh
  • 200 g BeukenzwammenHerkomst: paddestoelenrijk
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie en boter
  • 1 el Azijn
  • snufje Zeezout en peper van de molen

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -29%
vegetablecounter
Groente + 257%
vita-score
Vitaliteit + 24%
co2-reduction-score
CO2 eq -73%
water-reduction-score
Water -57%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischSpecialsGlutenvrij9 maandenGezinSeizoenVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie765 kcal
Koolhydraten78 g
Suiker23 g
Vet40 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit18 g
Vezels19 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Melk
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten