Gebakken aardperen met kipdijbeenfilet preisaus, geroosterde prei
Nog geen reviews
645 kcal
0 g groente
De aardpeer smaakt lichtzoet en is ook rauw prima te eten. De knol is niet alleen erg lekker, maar zit boordevol mineralen en vezels en kan verschillende kleuren hebben: van lichtbruin, wit, rood en paars tot violet. Er zit vooral veel ijzer in aardperen, wat de groente interessant maakt voor mensen met bloedarmoede. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat aardperen de darmflora én de insulinegevoeligheid sterk kunnen verbeteren. Biologische aardperen kun je met schil eten, wat de voedzaamheid verhoogt.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
- 70 g Erwt basilicum pesto Herkomst: Allos
- 5 g Verse basilicum Herkomst: Herbio
- 200 g Kipdijbeenfilet Herkomst: Kemper Kip
- 300 g Aardperen Herkomst: Arenosa
- 2 st Knoflookteen
- 0.5 st Citroen Herkomst: Campisi
- 1 el (Koolzaad) olie
- 1 g Roomboter
- 1 el Mayonaise
- 1 ml Yoghurt
- snufje Zeezout en peper van de molen
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het wit van de prei, maar bewaar de groene bladen. Was het wit van de prei, halveer en snijd in lange repen. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de prei hierop. Bestrooi met zout en peper en rooster circa 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snijd het groen van de prei fijn en kook met een scheut water in een afgedekte pan tot het zacht is. Giet het water af (vang wat kookvocht op) en mix met een keukenmachine of staafmixer met de (koolzaad )olie, erwt basilicum pesto en wat verse basilicum. Voeg net zoveel kookvocht toe totdat je een gladde saus krijgt. Kruid met zout en peper.
- Dep de kipdijbeenfilet droog en kruid met zout en peper. Verwarm roomboter in een braadpan op een middelhoog vuur. Bak de kipdijbeenfilet enkele minuten aan elke zijde goudbruin. Doe het daarna in een ovenschaal met wat van de jus uit de pan. Braad de kipdijbeenfilet circa 10 minuten bij de prei in de voorverwarmde oven.
- Was de aardperen en snijd de uiteinden eraf. Snijd de aardperen in dunne schijven van 0.5 cm dik. Verwarm roomboter in een braadpan en bak de aardperen circa 5 minuten, draai ze halverwege om. Kruid met zout en peper.
- Meng de mayonaise en yoghurt met elkaar in een kom. Pel de knoflook en snijd heel fijn of pers uit boven de kom. Was de citroen. Rasp de schil van de citroen boven de kom. Knijp ook wat citroensap erboven uit. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de gebakken aardperen en geroosterde prei over de borden en leg de kipdijbeenfilet ernaast. Schenk de prei saus eromheen en garneer met citroenmayonaise en eventueel nog wat verse basilicum.
TIP
Houd je van pittig eten? Kruid de kipdijbeenfilet dan met wat chilivlokken voordat je het bakt. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price
Groente -100%
Vitaliteit
CO2 eq
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen, Gezin, Glutenvrij, Seizoen, Variatie, 9 maanden, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie645 kcal
Koolhydraten38 g
Suiker9 g
Vet39 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit27 g
Vezels10 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Ei
Kip
Lactose
Mosterd
Melk


