Galette met koolraap in mosterd-kaassaus
4,1
801 kcal
350 g groente

Een galette wordt ook wel een hartige pannenkoek genoemd. Deze lekkernij komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Vroeger werd het alleen met boekweitmeel gemaakt, maar tegenwoordig is de variant met bladerdeeg ook erg populair en lekker makkelijk. Vandaag vullen we de galette met koolraap en een heerlijke mosterd roomsaus.
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Pel en snipper de ui en knoflook. Was of schil de koolraap en snijd in hele kleine blokjes of dunne plakjes. Verhit olie in een bakpan en roerbak de ui, knoflook en koolraap circa 10 minuten.
- Verwarm de zure room met mosterd en 3/4 van de kaas op een laag vuur en meng met de groente. Bewaar wat saus om later over de galette te druppelen.
- Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat en verdeel de groente erover. Laat daarbij een rand van 5 centimeter vrij. Vouw de randen naar binnen over de koolraap en strooi de overgebleven kaas erover. Bak de galette in 15 minuten bruin en gaar onderin de hete oven.
TIP
Heerlijk met een handje fijngehakte noten.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 3 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 1 st KoolraapHerkomst: Smits van Oijen
- 65 ml Zure roomHerkomst: Weerribben Zuivel
- 75 g Geraspte oude kaasHerkomst: Kaandorp
- 1 st BladerdeegHerkomst: Donaustrudel
- 2 tl Mosterd
- 1 el Olie
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -26%
Groente + 178%
Vitaliteit + 25%
CO2 eq -39%
Water -64%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Variatie, Vegetarisch, Eiwitrijk, Seizoen, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie801 kcal
Koolhydraten85 g
Suiker8 g
Vet33 g
Verzadigd vet20 g
Eiwit32 g
Vezels15 g
Zout2 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
Lactose
Mosterd
Melk