Gado gado met witte kool en pinda's

701 kcal
0 g groente

Gado gado betekent letterlijk ‘mengsels’ en is een bekend Indonesisch gerecht. Het bestaat uit gekookte of gestoomde groenten, overgoten met een dunne pindasaus. In Indonesië eten ze gado gado vaak koud als een salade. Voor dit gerecht kiezen we voor Hollandse spitskool, maar natuurlijk kun je ook andere groenten verwerken zoals sperziebonen, bloemkool, paprika, enz. We bereiden de gado gado lekker gemakkelijk met een kant en klare biologische satésaus, een gekookt eitje en wat kroepoek. Je zult zien dat de maaltijd zo op tafel staat!

Gado gado

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 130 g Volkoren basmatirijst Herkomst: amaizin
  • 2 st Eieren Herkomst: bio meerwaarde
  • 0.5 st Witte kool Herkomst: Waog
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen
  • 70 bakje Taugé
  • 2 g Satésaus Herkomst: Yakso
  • 25 g Pinda's Herkomst: ekomenu maatwerk 25 g
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng water aan de kook en kook de rijst in 25 minuten gaar. Kook de eieren 8 minuten met de rijst mee (of gebruik een apart pannetje) en laat ze daarna schrikken onder de koude kraan. Giet de rijst af en zet afgedekt opzij.
  2. Halveer de witte kool in de lengte en snijd in dunne reepjes. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd klein.
  3. Verhit bakolie in een wok (of grote bakpan) en fruit de ui een minuut op een middelhoog vuur. Voeg dan de witte kool toe en pers de knoflook erboven uit. Stoof de witte kool met een scheutje water op een laag vuur afgedekt in circa 10 minuten beetgaar. Schep regelmatig om.
  4. Spoel de taugé onder de kraan. Breng water aan de kook en blancheer de taugé door het kokend water erover te gieten, spoel daarna direct af onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt. Stoof de laatste minuut de helft van de taugé mee met de witte kool.
  5. Verwarm de satésaus in een steelpannetje op een laag vuur en verdun naar smaak met water. Het is lekker als het een dunne saus is, zodat je deze goed over de groenten kunt schenken.
  6. Pel en halveer de eieren. Verdeel de witte kool, gekookte eieren en rijst over de borden. Schenk wat satésaus en de rest van de taugé erover. Heb je een glutenallergie? Spoel de pinda's af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Garneer de gado gado met pinda's. Selamat makan! (= smakelijk eten).
TIP
Houd je van pit? Voeg dan een vers gesneden rode peper toe of wat sambal. Ook erg lekker met gefrituurde uitjes of seroendeng.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -50%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit + 72%
co2-reduction-score
CO2 eq -79%
water-reduction-score
Water -90%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischSeizoenLekker snelVariatieLactosevrijGezinGlutenvrij9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie701 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker15 g
Vet33 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit25 g
Vezels13 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Pinda's
Ei
Sojabonen
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten