Fusilli met venkel, pijnboompitjes en Légumaise rode paprika tijm
Nog geen reviews
690 kcal
250 g groente
Wist je dat venkel erg gezond is en weinig calorieën en veel mineralen bevat? Daarnaast wordt deze groente gebruikt als geneeskrachtig kruid. De zaadjes van de venkelplant worden gebruikt voor heilzame doeleinden: het bevordert de spijsvertering, helpt tegen een opgeblazen gevoel, vermindert je hongergevoel en zorgt voor een frisse adem. De Légumaise Rode paprika-tijm is van nature een bron van vitamine C en foliumzuur en rijk aan Omega-3 vetzuren.
Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Venkel Herkomst: Puur Origine
- 170 g Volkoren fusilli Herkomst: Van der Moolen
- 150 g Légumaise rode paprika-tijm Herkomst: Ekomenu, Frank Fol
- 25 g Pijnboompitjes Herkomst: IDorganics
- 200 g Cherrytomaatjes Herkomst: Agrologica
- 5 g Verse peterselie Herkomst: Herbio
- 2 el Olie
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de ui. Was de venkel, verwijder het groen (bewaar voor garnering) en snijd klein.
- Verhit olie in een ruime bakpan (of braadpan) en fruit de ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de venkel toe en bak 10 minuten mee.
- Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de pasta en kook in 8 minuten beetgaar. Giet het water af en schep vlak voor het serveren de Légumaise erdoor. Houd warm.
- Rooster de pijnboompitjes in een droge bakpan goudbruin. Schep uit de pan en leg opzij. Halveer de cherrytomaatjes. Verhit olie in dezelfde bakpan en bak de cherrytomaatjes op een middelhoog vuur enkele minuten tot ze rimpelig zijn.
- Serveer de pasta met de Légumaise, venkel en cherrytomaatjes. Proef en breng op smaak met een flinke sliert olijfolie extra vierge, zout en peper. Strooi de verse peterselie en pijnboompitjes erover.
TIP
Ook erg lekker met balsamicoazijn. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -41%
Groente + 98%
Vitaliteit + 60%
CO2 eq -64%
Water -62%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen, Lekker snel, Lactosevrij, Gezin, 9 maanden, Vegan, Seizoen, Variatie, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie690 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker13 g
Vet34 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit19 g
Vezels14 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten
Selderij
Paprika
Peulvruchten


