Fusilli met prei-roomsaus, tomaatjes en kaaskletskoppen
Nog geen reviews
710 kcal
200 g groente
Vandaag een makkelijk pastagerecht met een gouden combinatie: pasta, prei, crème fraîche en krokante kaaskletskoppen. Een kletskop is van oorsprong een heel hard, uiterst dun en bijzonder knapperig koekje. We maken een hartige kletskop van kaas uit de oven. Leuk om je maaltijd mee te decoreren en ook nog eens superlekker! Onze biologische prei wordt geleverd door Peeters-Mertens.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g Halfgedroogde tomaatjes Herkomst: Biorganica Nuova
- 2 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
- 65 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 75 g Geraspte kaas DEZE GEBRUIKEN Herkomst: Kaandorp
- 2 tl Tijm Herkomst: Organic Flavour Company
- 170 g Volkoren fusilli Herkomst: Van der Moolen
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 180 ˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de gedroogde tomaatjes klein en bewaar de olie.
- Snijd het wit van de prei in ringen - bewaar het groene blad - en was de ringen in een zeef onder de kraan. Verhit een beetje olie (van de tomaatjes) in een bakpan en stoof de prei op een middelhoog vuur zacht in circa 5 minuten. Roer de crème fraîche en een klein scheutje water erdoor en breng op smaak met zout en peper. Laat afgedekt pruttelen op een laag vuur.
- Snijd het groen van de prei klein en spoel in een zeef onder de kraan. Breng een pan met klein beetje water aan de kook en kook het groene blad helemaal zacht. Giet het water af (vang wat kookvocht op) en mix met een keukenmachine of staafmixer met een beetje olie van de gedroogde tomaatjes. Voeg net zoveel kookvocht toe totdat je een gladde prei saus krijgt. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Meng de kaas met de tijm en vorm kleine kaashoopjes op de bakplaat (met circa 2 cm tussenruimte). Bak de kaaskletskoppen 8-10 minuten in de voorverwarmde oven. De kaas gaat eerst smelten, vervolgens bubbelen en tenslotte lichtbruin kleuren. Let op dat de kletskoppen niet verbranden, want dan worden ze bitter. Laat ze daarna afkoelen zodat ze krokant worden.
- Breng intussen water met een snuf zout aan de kook en kook de fusilli in 10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en schep de pasta roomsaus erdoor.
- Verdeel de pasta over de borden en druppel de groene preisaus erover. Garneer met de kaaskletskoppen en tomaatjes.
TIP
De kaaskletskoppen zijn ook erg lekker met fijngehakte pijnboompitjes of noten. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -22%
Groente + 59%
Vitaliteit + 43%
CO2 eq + 22%
Water -39%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, 9 maanden, Variatie, Gezin, Eiwitrijk
Voedingswaarden
Per portieEnergie710 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker15 g
Vet33 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit25 g
Vezels14 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Gluten
Melk
Lactose
Tarwe


