Fusilli met oventomaatjes en champignonroomsaus

576 kcal
300 g groente

Onze volkoren fusilli wordt geproduceerd met de 100-jarige expertise en passie van de familie Barbagallo. De pasta wordt gemaakt van hoge kwaliteit Siciliaanse durum tarwe en binnen 24 uur verwerkt van tarwekorrel tot pasta. Het malen van tarwe en de pastaproductie vindt plaats op één lijn, een uniek proces. Het drogen van de fusilli gebeurt zeer langzaam op een lage temperatuur van 50 °C tot 65 °C zodat smaak, geur en voedingsstoffen blijven behouden. Dát is nu traditionele pasta "con amore e passione".

Fusilli met oventomaatjes

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Cherry tomaten Herkomst: Agrologica
  • 2 tl Italiaanse kruiden Herkomst: Het blauwe huis
  • 200 g Champignons Herkomst: paddenstoelenrijk
  • 150 g Baby spinazie Herkomst: Udea Snijderij
  • 1 st Gele paprika Herkomst: Frank de koning
  • 170 g Volkoren fusilli Herkomst: Van der Moolen
  • 75 g Kruiden roomkaas Herkomst: oma
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was en halveer de cherrytomaatjes en spreid uit over de bakplaat. Bestrooi royaal met Italiaanse kruiden en plaats voor 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes of in vieren. Was de spinazie en laat uitlekken in een vergiet. Was en halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken.
  3. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de volkoren fusilli. Kook in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op.
  4. Verwarm olie in een royale bakpan. Bak de champignons en paprika al omscheppend bruin en zacht. Klop de kruiden roomkaas los met een beetje pasta kookvocht en schenk het bij de groenten. Verwarm de saus al roerend en voeg de laatste minuut de spinazie toe.
  5. Verdeel de fusilli over de borden, schep de champignonroomsaus erover en garneer met de tomaatjes.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de cherrytomaatjes natuurlijk ook in de pan meebakken met de groenten.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -35%
vegetablecounter
Groente + 138%
vita-score
Vitaliteit + 53%
co2-reduction-score
CO2 eq -35%
water-reduction-score
Water -71%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenVariatieGezinVegetarischAfvallenLekker snelSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie576 kcal
Koolhydraten65 g
Suiker10 g
Vet24 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit19 g
Vezels13 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
Lactose
Melk
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten