Fusilli met courgette, krokante ham en olijventapenade

740 kcal
240 g groente

De meeste olijven komen uit het Middellandse zee gebied. Onbewerkt zijn ze niet lekker, maar door ze een paar maanden in een pekelbad te stoppen worden ze minder bitter. Groene olijven zijn eigenlijk nog niet rijp, zwarte olijven hangen al wat langer aan de tak. De fruitige smaak en rijke aanwezigheid van vruchtvlees maakt Kalamata olijven perfect voor een olijventapenade. Onze biologische tapenade bevat alleen pure ingrediënten. Hartig door de Kalamata olijven, zoet door tomaatjes en perfect gekruid. Een ware smaaksensatie!

Fusilli met courgette, krokante ham

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Witte fusilli Herkomst: Stegeman ekomenu maatwerk
  • 100 g Schouderham Herkomst: St. Hendrick
  • 50 g Kalamata olijventapenade Herkomst: marqt
  • 1 st Courgette Herkomst: Amapianetasi
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 2 st Tomaat Herkomst: Noordhoek
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de fusilli circa 8 minuten en giet daarna het water af. Schep de olijventapenade en een beetje kookvocht erdoor.
  2. Snijd of scheur intussen de ham in reepjes. Verhit olie in een ruime bakpan en roerbak de ham krokant op een middelhoog vuur.
  3. Was de courgette en schaaf in dunne linten. Pel en snipper de ui. Was de tomaat en snijd klein.
  4. Schep de ham uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Doe wat extra olie in de pan en bak de ui, courgette en tomaat circa 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep dan de pasta bij de groenten in de pan en verdeel de krokante ham erover.
TIP
Je kunt de courgette ook grillen in een grillpan.
4,1
Gemiddelde van 7 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -22%
vegetablecounter
Groente + 90%
vita-score
Vitaliteit + 12%
co2-reduction-score
CO2 eq -49%
water-reduction-score
Water -54%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenGezinLactosevrijLekker snelVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie740 kcal
Koolhydraten92 g
Suiker17 g
Vet29 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit25 g
Vezels7 g
Zout2 g
Allergenen informatie
Varken
Tarwe
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten