Frozen yoghurt reep met dadels en noten
Nog geen reviews
294 kcal
0 g groente
Fris en snel! De frozen yoghurt reep is ideaal voor als je haast hebt 's ochtends of wat langer in je bed wilt blijven liggen. Je maakt in één keer een batch voor de hele week. Ook een favoriet voor de warme zomerdagen.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 60 g Blauwe bessen Herkomst: proef
- 6 st Dadels
- 25 g Cashewnoten Herkomst: IDorganics
- 50 g Havermout Herkomst: meesters van de halm
- 200 ml Griekse yoghurt Herkomst: Weerribben Zuivel
- 10 ml Water
- 1 tl Kaneel of speculaaskruiden
- snufje Zout
Bereiding (15 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de blauwe bessen een paar minuten in een pannetje.
- Plet de dadels met een vork of in een keukenmachine, verwijder eventuele pitten, en snijd klein. Hak de cashewnoten grof.
- Doe de dadels en cashewnoten met de havermout in een kom. Voeg het water, kaneelpoeder en een snuf zout toe. Kneed met je handen tot plakkerig beslag. Doe het beslag in een bakvorm of kleine ovenschaal en druk goed aan.
- Meng de yoghurt losjes met de blauwe bessen en schep erboven op. Laat opstijven in de diepvries (minimaal 3 uur).
- Laat een beetje afkoelen, zodat je het frozen yoghurt baksel uit de vorm kunt halen. Snijd met een scherp mes in repen. De bars kun je in de vriezer bewaren en voor het eten even 10 minuten laten ontdooien.
TIP
De frozen yoghurt reep is ook lekker met andere fruitsoorten. Of met plantaardige kokosyoghurt. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -23%
Groente -100%
Vitaliteit + 29%
CO2 eq -18%
Water -41%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin, Afvallen, Variatie, 9 maanden, Koolhydraatbewust, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie294 kcal
Koolhydraten41 g
Suiker21 g
Vet8 g
Verzadigd vet2 g
Eiwit10 g
Vezels5 g
Zout0.13 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
Lactose
Melk
Noten


