Frittata met kastanjechampignons en witlof-appelsalade
4,0
657 kcal
260 g groente
Een frittata - een met groenten gevulde omelet – komt oorspronkelijk uit de Italiaanse keuken. Een frittata werd vroeger vaak gemaakt uit armoede, om de restjes op te maken. Je kunt een frittata in een afgedekte pan klaarmaken op een laag vuur, of in de oven. Het is voedzaam en zowel warm als koud erg lekker!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Desembroodje Herkomst: Handgemaaktbrood
- 200 g Kastanjechampignons Herkomst: Paddenstoelenrijk
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 3 st Ei Herkomst: 't paradijs
- 25 g Rozijnen Herkomst: IDorganics
- 2 st Witlof Herkomst: Nieuw Bonaventura
- 1 st Appel Herkomst: Santana
- 1 el Boter
- 100 ml Melk (of water)
- 2 el Olijfolie extra vierge
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 ºC en bak het broodje af in 10-15 minuten. Of snijd het brood in plakken en rooster in je broodrooster of bak ineen bakpan.
- Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd in vieren. Pel en snipper de ui. Verwarm boter in een bakpan en bak de champignons en ui bruin.
- Klop ondertussen de eieren los in een kom en schenk de melk of het water erbij. Schenk de eieren over de champignons, zet het vuur laag en bak de frittata afgedekt gaar in circa 10 minuten (zodra de eieren gestold is). Breng op smaak met zout en peper.
- Laat de rozijnen wellen in een bakje met lauw warm water (giet daarna het water weg). Was de witlof, verwijder de onderkant en snijd klein. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd klein. Meng de witlof, appel en rozijnen door elkaar. Druppel olijfolie extra vierge erover en kruid desgewenst met zout en peper.
- Serveer de frittata met de witlofsalade en het knapperige brood.
TIP
Maak een lekkere dressing voor over de witlof: doe azijn, honing en mosterd in een schaaltje. Roer olijfolie extra vierge erdoor en breng op smaak met zout en peper. 4,0
Meet hoe goed je eet
True price -39%
Groente + 106%
Vitaliteit + 50%
CO2 eq -70%
Water -70%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, 9 maanden, Gezin, Vegetarisch, Lactosevrij, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie657 kcal
Koolhydraten83 g
Suiker30 g
Vet24 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit24 g
Vezels8 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Ei
Gluten
Sulfiet
Tarwe


