Frittata met paprika, champignons en spinazie ! Weinig koolhydraten

539 kcal
250 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST Een frittata - een met groenten gevulde omelet – komt oorspronkelijk uit de Italiaanse keuken. Het werd vroeger vaak gemaakt uit armoede, om de restjes op te maken. Je kunt een frittata in een afgedekte pan klaarmaken op een laag vuur of in de oven. Het is voedzaam en zowel warm als koud erg lekker!

Frittata met paprika, champignons en spinazie

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Gele paprika Herkomst: Frank de koning
  • 100 g Spinazie Herkomst: Oegema
  • 200 g Champignons Herkomst: paddenstoelenrijk
  • 200 g Doperwten Herkomst: Your Organic Nature
  • 4 st Ei Herkomst: 't paradijs
  • 100 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
  • 2 tl Italiaanse kruiden Herkomst: Het blauwe huis
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de spinazie in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Spoel de doperwten in een zeef onder de kraan.
  3. Verhit olie in een bakpan en bak de champignons samen met de paprika lichtbruin en zacht. Voeg de doperwten en spinazie toe en bak kort mee.
  4. Klop de eieren los met de crème fraîche. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, zout en peper.
  5. Schenk het eimengsel bij de groenten en schep het goed door elkaar. Doe alles in een ingevette ovenschaal (of gebruik een vuurvaste pan) en plaats circa 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat het ei gestold is.
TIP
Je kunt de frittata ook in een afgedekte pan garen. Schud de pan dan regelmatig zodat de frittata goed los komt van de bodem. Ook lekker met wat kaas.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -31%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 31%
co2-reduction-score
CO2 eq -62%
water-reduction-score
Water -73%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKetogeenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie539 kcal
Koolhydraten14 g
Suiker7 g
Vet42 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit23 g
Vezels8 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Paprika
Ei
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten