Frittata met champignons en spinazie
Nog geen reviews
511 kcal
0 g groente
Vandaag een voedzame frittata op het menu met eieren van Biomeerwaarde. De Biomeerwaarde kippen leven in de mooiste kippenuitloop van Nederland. Op een gebied van 1.7 hectare is een bos geplant met veel verschillende soorten bomen en struiken, die het jaar rond groen blijven. Deze begroeiing geeft de kippen ook in de herfst- en winterperiode beschutting.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Gele paprika Herkomst: Frank de koning
- 50 g Spinazie Herkomst: Oegema
- 250 g Champignons Herkomst: proef
- 200 g Doperwten Herkomst: Your Organic Nature
- 3 st Ei Herkomst: 't paradijs
- 125 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 2 tl Italiaanse kruiden Herkomst: Het blauwe huis
- 2 el Bakolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Was onder de kraan en snijd in stukken. Was de spinazie in een vergiet onder de kraan. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Spoel de doperwten af onder de kraan.
- Verhit olie in een bakpan en bak de champignons samen met de paprika lichtbruin en zacht. Voeg de doperwten en spinazie toe en verwarm kort mee.
- Klop de eieren los met de crème fraîche. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
- Schenk het ei-roommengsel bij de groenten en schep alles goed door elkaar. Doe alles in een ovenschaal (of gebruik een vuurvaste pan) en plaats voor circa 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat het ei gestold is.
TIP
Het is ook erg lekker om wat (geiten)kaas op de frittata te strooien. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -30%
Groente -100%
Vitaliteit + 32%
CO2 eq -45%
Water -76%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie511 kcal
Koolhydraten14 g
Suiker4 g
Vet37 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit29 g
Vezels9 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Lactose
Ei
Peulvruchten
Melk


