Frisse sla stamppot met paprika en chipolata worstjes

628 kcal
250 g groente

Meestal eten we sla rauw in een salade, maar vandaag maken we er een lekker frisse stamppot mee. Kropsla is een van de meest verkochte sla soorten. Deze sla wordt ook wel ‘botersla’ genoemd vanwege de boterzachte smaak.

Frisse sla stamppot

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 g Aardappels, kruimig Herkomst: De Eerste
  • 1 st Krop sla Herkomst: Heerlijke Oogst
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 200 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
  • 200 g Varkenschipolata worstjes Herkomst: Future Food Group
  • 0.5 st Verse bieslook Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie of boter
  • 150 ml Melk of kookvocht
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en snijd in stukken. Kook in 15-20 minuten gaar.
  2. Was de sla, laat goed uitlekken in een vergiet en snijd of scheur klein. Pel de ui en snijd in partjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Snijd de bieslook fijn.
  3. Verwarm olie (of boter als je dat lekkerder vindt) in een bakpan en bak de chipolata worstjes met de ui en paprika gaar in circa 10 minuten. Maak op smaak met de bieslook.
  4. Giet het water van de aardappels af (bewaar eventueel een kopje kookvocht) en laat even droog stomen op een laag vuur. Doe de melk (of kookvocht) en een klontje boter bij de aardappels en stamp tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout en peper. Schep de sla, ui en paprika door de puree en serveer de sla stamppot met de chipolata worstjes.
TIP
Deze stamppot is ook erg lekker met een beetje mosterd. Je kunt natuurlijk ook een salade maken en deze serveren met aardappelpuree en worstjes.
4,2
Gemiddelde van 34 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -19%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 14%
co2-reduction-score
CO2 eq -30%
water-reduction-score
Water -49%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinGlutenvrij9 maandenAfvallenEiwitrijkLactosevrijVariatieSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie628 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker13 g
Vet23 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit30 g
Vezels10 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Varken
Koriander
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten