Frisse selderijsalade met broodcroutons
Nog geen reviews
590 kcal
150 g groente
Deze selderijsalade is heerlijk knapperig, fris en vol smaak. Perfect als lichte lunch of bijgerecht bij brood of een warme maaltijd
Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Groente van het seizoen Herkomst: Biosonn
- 1 st Fruit van het seizoen Herkomst: Santana
- 0.5 st Bleekselderij Herkomst: Lexportia
- 10 ml Ahornsiroop Herkomst: Vertmont
- 200 g Desembrood meerzaden Herkomst: Vanmenno
- 10 g Vegan margarine Herkomst: Your Organic Nature
- 15 g Zonnebloempitten Herkomst: Your Organic Nature
- 2 el Olijfolie extra vierge
- 1 el Azijn
- snufje Zout en peper
Bereiding (15 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Kies groenten uit het groentepakket die rauw lekker zijn. Was de groenten en snijd in kleine stukjes. Kies fruit uit het fruitpakket en snijd in kleine stukjes. Was de bleekselderij stengels en snijd klein.
- Klop een dressing van de ahornsiroop, olijfolie extra vierge, azijn, zout en peper.
- Snijd van een deel van het brood in kleine stukken om er croutons van te bakken. Verhit olie in een bakpan en bak het brood knapperig, breng op smaak met kruiden zoals knoflook, paprika, chilipeper en zout. De rest van het brood serveer je bij de salade met wat margarine en een snufje zout.
- Meng de groenten, het fruit en de dressing door elkaar en strooi de zonnebloempitten erover. Verdeel als laatste de zelfgemaakte broodcroutons erover. Heerlijk met een sneetje brood ernaast.
TIP
Je kunt het fruit ook grillen in plaats van rauw serveren. En de bleekselderij even koken, zodat deze wat zachter is. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -38%
Groente + 19%
Vitaliteit + 46%
CO2 eq -75%
Water -66%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan
Voedingswaarden
Per portieEnergie590 kcal
Koolhydraten65 g
Suiker12 g
Vet30 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit13 g
Vezels10 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Selderij
Tarwe
Sesamzaad
Gluten


