Frisse bulgursalade met burrata peterseliecoulis en geroosterde venkel en paprika

3,7
Gemiddelde van 23 reviews
682 kcal
350 g groente
Frisse bulgursalade met burrata

Een heerlijke en voedzame salade met geroosterde groenten uit de oven. Door de venkel en paprika te roosteren krijgen ze een zachte en zoete smaak. Heerlijk in combinatie met bulgur, fluweelzachte burrata en peterseliecoulis.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de paprika en snijd in grove stukken. Was de venkel en snijd in dunne plakjes. Pel de sjalot en snijd in partjes. Spreid alles uit over de bakplaat en besprenkel royaal met olie. Bak 20-25 minuten in de hete oven, zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  3. Was de peterselie en snijd klein. Breng een kleine pan met een laagje water aan de kook. Laat de peterselie erin vallen en kook 1 minuut. Mix de peterselie heel fijn met het kookvocht (1 el per persoon) en olijfolie extra vierge(1 el per persoon). Kruid met zout en peper en laat afkoelen in de koelkast. Verdun de coulis eventueel met en beetje water.
  4. Breng intussen een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Pel de knoflook, plet met je mes en voeg toe aan de pan. Kook de bulgur in 8 minuten gaar en giet het water af. Zet zonder deksel opzij. Hak de knoflook in kleine stukjes en meng samen met de ras el hanout door de bulgur. Proef en maak op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de bulgur en geroosterde groenten over de borden. Laat de burrata uitlekken, leg erbij en druppel de peterseliecoulis erover.
TIP
Liever geen oven gebruiken? Je kunt de groenten ook kleinsnijden en op een hoog vuur bakken of wokken.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g PuntpaprikaHerkomst: Almagro
  • 1 st Gele paprikaHerkomst: Frank de koning
  • 1 st VenkelHerkomst: Biosikelia
  • 2 st SjalotHerkomst: Lukassen
  • 0.5 st Verse peterselieHerkomst: Herbio
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 150 g BulgurHerkomst: DO IT
  • 2 tl Ras el HanoutHerkomst: Organic Flavour Company
  • 100 g BurrataHerkomst: Fattori degli alburni (let op: dierlijk stremsel)
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -39%
vegetablecounter
Groente + 178%
vita-score
Vitaliteit + 58%
co2-reduction-score
CO2 eq -57%
water-reduction-score
Water -49%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenGezinVegetarisch9 maandenVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie682 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker12 g
Vet32 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit21 g
Vezels14 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Gluten
Melk
Paprika
Lactose
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten