Frisse bonensalade met verse kruiden en roggebrood

539 kcal
75 g groente

Zin in iets makkelijks? Deze bonensalade met verse kruiden is snel gemaakt en zit boordevol smaak.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Boterbonen Herkomst: La Bio Idea
  • 170 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
  • 160 g Linzen Herkomst: Machandel
  • 150 g Groenten van het seizoen Herkomst: Bruinsma
  • 0.5 st Verse koriander Herkomst: Herbio
  • 0.5 st Verse Thaise basilicum Herkomst: Herbio
  • 3 st Volkoren roggebrood Herkomst: Your Organic Nature
  • 20 g Vegan margarine Herkomst: Your Organic Nature
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (15 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Spoel de boterbonen, kikkererwten en linzen onder de kraan en laat uitlekken. Kies groenten uit het groentepakket die. Was de groenten en snijd klein.
  2. Maak een dressing voor de bonensalade, met bijvoorbeeld olijfolie, azijn, ahornsiroop, mosterd, zout en peper. Voeg lekker veel verse koriander en Thaise basilicum toe aan de dressing.
  3. Besmeer het roggebrood met de vegan margarine en serveer de bonensalade ernaast.
TIP
Je kan ook een warme bonensalade maken door de groenten eerst te bakken en vervolgens de bonen kort mee te verwarmen.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -33%
vegetablecounter
Groente -40%
vita-score
Vitaliteit + 60%
co2-reduction-score
CO2 eq -82%
water-reduction-score
Water + 97%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan

Voedingswaarden

Per portie
Energie539 kcal
Koolhydraten57 g
Suiker4 g
Vet27 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit22 g
Vezels22 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Tarwe
Peulvruchten
Gluten
Koriander
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten