Fondue van witte bonen en Hollandse blauwe kaas met wild wonder tomaatjes
4,5
653 kcal
300 g groente
Fondue is een chique Frans woord voor 'smelten'. De meest bekende vorm van fondue is een kaasfondue waarbij je verschillende soorten kaas kunt laten smelten. Vandaag maken we een heerlijke fondue van bonen en de lekkerste Hollandse blauwe kaas. Hij is fluweelzacht van structuur en ideaal om eventuele restjes groenten uit je koelkast weg te werken.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Woudbollen Herkomst: Van Der Westen
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
- 0.5 st Verse rozemarijn Herkomst: Herbio
- 400 g Witte bonen Herkomst: La Bio Idea
- 75 g Blauwe kaas (Hollandse) Herkomst: Bastiaansen
- 300 g Wild wonder tomaatjes Herkomst: De Koning
- 1 st Paksoi Herkomst: Puur Origine
- 1 el Olijfolie
- 1 el Azijn
- 1 tl Mosterd
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 ºC en bak de broodjes in 5 minuten knapperig.
- Pel en snipper de knoflook. Ris de blaadjes van de rozemarijn takjes en snijd klein. Spoel de bonen in een zeef onder de kraan. Verbrokkel de kaas.
- Doe de bonen, knoflook, 3/4 van de kaas, olijfolie, azijn en mosterd in de blender of keukenmachine. Draai op hoge snelheid tot een romig glad mengsel. Voeg eventueel water of melk toe, tot je de substantie hebt van een dikke kaassaus. Voeg de fijngehakte rozemarijn toe. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Verwarm het bonen-kaasmengsel in een (steel)pan die je ook op tafel kunt zetten.
- Was de tomaatjes en halveer. Was de paksoi, verwijder de onderkant zodat de stengels loskomen. Snijd de stengels eventueel doormidden. Snijd het brood in plakken en leg alles op een schaal.
- Serveer de fondue met de groenten en het brood.
TIP
Heb je nog kleine stukjes kaas in de koelkast? Voeg deze ook toe! 4,5
Meet hoe goed je eet
True price -38%
Groente + 138%
Vitaliteit + 49%
CO2 eq -66%
Water -70%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snel, Specials, Eiwitrijk, Seizoen, Variatie, Vegetarisch, 9 maanden
Voedingswaarden
Per portieEnergie653 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker9 g
Vet24 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit32 g
Vezels10 g
Zout2.5 g
Allergenen informatie
Lactose
Gluten
Melk
Mosterd
Peulvruchten
Tarwe