Flammkuchen vegan lahmacun met een tomaat-komkommersalade

685 kcal
230 g groente

Het Turkse gerecht lahmacun (spreek je uit als: ‘lach-maa-dzjoen’) staat bij ons bekend als Turkse pizza. Dit gerecht bestaat uit een deegbodem met tomatenpuree en gehakt. Vandaag gebruiken we flammkuchendeeg en vegan gehakt. We serveren de lahmacun flammkuchen met een salade van tomaat en komkommer en een knoflooksausje.

Flammkuchen vegan lahmacun

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Flammkuchendeeg Herkomst: Flammkuchen.nl
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 180 g Vegan gehakt Herkomst: Prolaterre
  • 70 g Tomatenpuree Herkomst: La bio idea
  • 0.5 st Komkommer Herkomst: Organic Brothers
  • 200 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
  • 0.5 st Verse peterselie Herkomst: Herbio
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 2 el (Soja) yoghurt/(vegan) mayonaise
  • snufje Zout en peper

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 230 ºC en zorg dat de oven goed heet is. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg het flammkuchendeeg op de bakplaat en bak 3-5 minuten onderin de hete oven.
  2. Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en bak het vegan gehakt samen met de tomatenpuree een minuut. Voeg een beetje water toe en breng op smaak met zout en peper. Besmeer het voorgebakken flammkuchendeeg met het vegan gehaktmengsel en verdeel de helft van de ui erop. Besprenkel met olijfolie en bak nog 10 minuten in de hete oven.
  3. Was intussen de komkommer en tomaat en snijd in blokjes. Snijd de overgebleven ui fijn. Hak de peterselie grof. Meng de komkommer, tomaat, ui en peterselie in een kom. Breng op smaak met zout en peper en besprenkel met olijfolie extra vierge.
  4. Pel de knoflook. Doe de (soja) yoghurt (of vegan mayonaise) in een kommetje en pers de knoflook erboven uit. Breng de knoflooksaus op smaak met zout en peper.
  5. Beleg de flammkuchen met een beetje van de tomaat-komkommersalade en druppel wat van de knoflooksaus erover. Garneer met de overgebleven peterselie. Serveer de rest van de salade ernaast.
TIP
Je kunt ook een deel van de tomaat met de flammkuchen meebakken.
3,8
Gemiddelde van 40 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -41%
vegetablecounter
Groente + 83%
vita-score
Vitaliteit + 54%
co2-reduction-score
CO2 eq -79%
water-reduction-score
Water -64%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VeganLactosevrijEiwitrijkVegetarischLekker snelSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie685 kcal
Koolhydraten87 g
Suiker9 g
Vet24 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit28 g
Vezels9 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Tarwe
Peulvruchten
Gluten
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten