Flammkuchen met tonijn-dillesaus zomerbietjes en zoete aardappel
4,2
843 kcal
250 g groente
Flammkuchen is een gerecht uit de Elzas, een regio in Frankrijk. Het wordt ook wel Tarte flambée genoemd. Het traditionele recept bevat een bodem van dun brooddeeg die met crème fraîche, uien en reepjes spek is belegd. Er zijn vele andere manieren mogelijk en dit recept is een heerlijke combinatie van biet, dille en tonijn.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Flammkuchendeeg Herkomst: Flammkuchen.nl
- 200 g Rode biet Herkomst: De Zonneboog
- 300 g Zoete aardappel Herkomst: Waog
- 75 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 0.5 st Verse dille Herkomst: Herbio
- 160 g Tonijn in water Herkomst: Fish Tales
- 2 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 230 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak de flammkuchenbodems alvast 3-5 minuten onder in de hete oven tot ze lichtbruin kleuren. Haal dan uit de oven en leg opzij.
- Schil de rode biet en zoete aardappel. Snijd of schaaf in flinterdunne plakjes en snijd deze plakjes julienne (in hele dunne reepjes). Doe de zoete aardappel en bietjes in aparte kommen (anders kleurt alles rood) en besprenkel met olie. Kruid met peper en zout en schep om.
- Roer de helft van de crème fraîche los met een beetje olijfolie en verdeel dit met de bolle kant van een lepel over het flammkuchendeeg. Beleg met de biet en zoete aardappel en bak nog 10-15 minuten in de hete oven.
- Hak de dille fijn. Laat de tonijn uitlekken in een zeef en meng met de overgebleven crème fraîche en de helft van de dille. Kruid met peper en zout. Verdeel de tonijn over de flammkuchen en bak de laatste 3 minuten mee.
- Serveer de flammkuchen en garneer met de overgebleven dille.
TIP
Je kunt de zoete aardappel ook koken, pureren en verdelen over de flammkuchen.4,2
Meet hoe goed je eet
True price -30%
Groente + 98%
Vitaliteit + 32%
CO2 eq -58%
Water -60%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Eiwitrijk, Gezin, Variatie, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie843 kcal
Koolhydraten112 g
Suiker17 g
Vet29 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit31 g
Vezels11 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Vis
Tarwe
Lactose
Gluten
Melk


