Flammkuchen met rode kool peer en brie
4,4
802 kcal
250 g groente
Met vers flammkuchendeeg kun je in een mum van tijd iedere flammkuchen maken die je maar wilt. Varieer in toppings, alles is mogelijk. Vandaag combineren we rode kool met prei, peer en brie.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
- 1 st Peer
- 100 g Brie Herkomst: Cheesepack
- 200 g Rode kool, gesneden Herkomst: de Lepelaar
- 2 st Flammkuchendeeg Herkomst: Flammkuchen.nl
- 65 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 1 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed de bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is.
- Snijd de prei in flinterdunne ringen en spoel grondig in een zeef onder de kraan. Was of schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes. Snijd de brie in plakjes.
- Doe de rode kool in een kom en besprenkel met olijfolie. Kneed met je handen een beetje door elkaar en laat even intrekken.
- Besmeer het flammkuchendeeg met de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper. Beleg vervolgens met prei, rode kool, peer en brie. Bak de flammkuchen 12-15 minuten in de hete oven.
TIP
Heb je misschien wat rode kool over? Serveer dan rauw als een salade ernaast en maak een vinaigrette met mosterd, olijfolie en azijn. Je kunt de rode kool ook eerst roerbakken.4,4
Meet hoe goed je eet
True price -36%
Groente + 98%
Vitaliteit + 52%
CO2 eq -52%
Water -53%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Eiwitrijk, Seizoen, Variatie, Lekker snel, Vegetarisch, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie802 kcal
Koolhydraten91 g
Suiker18 g
Vet31 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit28 g
Vezels14 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Melk
Lactose
Tarwe
Gluten


