Flammkuchen met rode kool peer en brie

802 kcal
250 g groente

Met vers flammkuchendeeg kun je in een mum van tijd iedere flammkuchen maken die je maar wilt. Varieer in toppings, alles is mogelijk. Vandaag combineren we rode kool met prei, peer en brie.

Flammkuchen met rode kool

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
  • 1 st Peer
  • 100 g Brie Herkomst: Cheesepack
  • 200 g Rode kool, gesneden Herkomst: de Lepelaar
  • 2 st Flammkuchendeeg Herkomst: Flammkuchen.nl
  • 65 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed de bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is.
  2. Snijd de prei in flinterdunne ringen en spoel grondig in een zeef onder de kraan. Was of schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes. Snijd de brie in plakjes.
  3. Doe de rode kool in een kom en besprenkel met olijfolie. Kneed met je handen een beetje door elkaar en laat even intrekken.
  4. Besmeer het flammkuchendeeg met de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper. Beleg vervolgens met prei, rode kool, peer en brie. Bak de flammkuchen 12-15 minuten in de hete oven.
TIP
Heb je misschien wat rode kool over? Serveer dan rauw als een salade ernaast en maak een vinaigrette met mosterd, olijfolie en azijn. Je kunt de rode kool ook eerst roerbakken.
4,4
Gemiddelde van 48 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -36%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 52%
co2-reduction-score
CO2 eq -52%
water-reduction-score
Water -53%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
EiwitrijkSeizoenVariatieLekker snelVegetarischGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie802 kcal
Koolhydraten91 g
Suiker18 g
Vet31 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit28 g
Vezels14 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Melk
Lactose
Tarwe
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten