Flammkuchen met rabarber feta en spinaziesalade
4,3
798 kcal
220 g groente
Rabarber is een grote, struikachtige plant met prachtige rode en groene lange stelen en grote donkergroene bladen. De zoetzure groente wordt meestal gebruikt in compote, taart of zoete nagerechten. Hierdoor lijkt het alsof rabarber fruit is, maar het is toch echt een groente. De groente heeft een friszure smaak, die naarmate het seizoen vordert steeds zuurder wordt. Je kunt daarom rabarber het beste eten tot de langste dag van het jaar.
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 230 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg het flammkuchendeeg op de bakplaat en bak alvast 3-5 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en leg opzij.
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de rabarber, verwijder de onder- en de bovenkant en snijd in doormidden. Snijd/schaaf in lange dunne linten, gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf, dunschiller of een scherp mes. Doe de rabarberlinten in een kom en besprenkel met olie. Hussel alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de Légumaise en feta losjes over de flammkuchen bodem. Beleg verder met de rabarberlinten en ui en bak de flammkuchen in 10-15 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
- Was intussen de spinazie en laat goed uitlekken. Maak een dressing van olijfolie, (balsamico)azijn, zout en peper en hussel het door de spinazie. Rooster het amandelschaafsel in een droge bakpan lichtbruin.
- Haal de flammkuchen uit de oven en strooi het amandelschaafsel erover. Garneer met wat spinazie en serveer de flammkuchen met de salade ernaast.
TIP
Je kunt de rabarber ook in kleine stukken snijden en koken in een klein laagje water. Beleg de flammkuchen dan met de voorgekookte rabarber.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st FlammkuchendeegHerkomst: Flammkuchen.nl
- 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 300 g RabarberHerkomst: Biobrothers
- 100 g LégumaiseHerkomst: Ekomenu, Frank Fol
- 75 g FetaHerkomst: Lactea (let op: dierlijk stremsel)
- 100 g SpinazieHerkomst: Udea Snijderij
- 25 g AmandelschaafselHerkomst: Horizon
- 2 el Olie
- 2 el (Balsamico)azijn
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -10%
Groente+ 75%
Vitaliteit+ 37%
CO2eq -76%
Water -20%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin, Specials, Seizoen, Variatie, Lekker snel, 9 maanden, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie798 kcal
Koolhydraten81 g
Suiker7 g
Vet40 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit24 g
Vezels11 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Tarwe
Paprika
Lactose
Gluten
Melk
Noten
Selderij
Vergelijkbare recepten
759 kcal
380 g groente
Gezin, Variatie, Lekker snel, Vegetarisch, 9 maanden
773 kcal
430 g groente
9 maanden, Lactosevrij, Gezin, Glutenvrij, Vegan, Variatie, Seizoen, Vegetarisch
746 kcal
250 g groente
Gezin, Variatie, Lekker snel, Eiwitrijk
696 kcal
310 g groente
Afvallen, Seizoen, Gezin, Vegetarisch, Lactosevrij, 9 maanden, Vegan, Variatie
614 kcal
240 g groente
Lactosevrij, Gezin, Eiwitrijk, Variatie, Specials, Afvallen, Seizoen, 9 maanden
635 kcal
360 g groente
Glutenvrij, Seizoen, Afvallen, Lactosevrij, Eiwitrijk, Specials, Variatie, Gezin
680 kcal
350 g groente
Gezin, Lekker snel, Afvallen, Vegetarisch, Variatie, Seizoen, Specials, 9 maanden