Flammkuchen met rabarber feta, spinaziesalade en amandelschaafsel

798 kcal
220 g groente

Rabarber is een grote, struikachtige plant met prachtige rode en groene lange stelen en grote donkergroene bladen. De zoetzure groente wordt meestal gebruikt in compote, taart of zoete nagerechten. Hierdoor lijkt het alsof rabarber fruit is, maar het is toch echt een groente. De groente heeft een friszure smaak, die naarmate het seizoen vordert steeds zuurder wordt. Je kunt daarom rabarber het beste eten tot de langste dag van het jaar.

Flammkuchen met rabarber

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Flammkuchendeeg Herkomst: Flammkuchen.nl
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 300 g Rabarber Herkomst: Biobrothers
  • 100 g Erwten-munt-citroenspread Herkomst: De Hobbit
  • 75 g Feta Herkomst: Lactea (let op: dierlijk stremsel)
  • 100 g Spinazie Herkomst: Oegema
  • 25 g Amandelschaafsel Herkomst: Horizon
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 2 el (Balsamico)azijn
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 230 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg het flammkuchendeeg op de bakplaat en bak alvast 3-5 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en leg opzij.
  2. Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de rabarber, verwijder de onder- en de bovenkant en snijd in doormidden. Snijd/schaaf in lange dunne linten, gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf, dunschiller of een scherp mes. Doe de rabarberlinten in een kom en besprenkel met olie. Hussel alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de spread en feta losjes over de flammkuchen bodem. Beleg verder met de rabarberlinten en ui en bak de flammkuchen in 10-15 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  4. Was intussen de spinazie en laat goed uitlekken. Maak een dressing van olijfolie, (balsamico)azijn, zout en peper en hussel het door de spinazie. Rooster het amandelschaafsel in een droge bakpan lichtbruin.
  5. Haal de flammkuchen uit de oven en strooi het amandelschaafsel erover. Garneer met wat spinazie en serveer de flammkuchen met de salade ernaast.
TIP
Je kunt de rabarber ook in kleine stukken snijden en koken in een klein laagje water. Beleg de flammkuchen dan met de voorgekookte rabarber.
4,3
Gemiddelde van 9 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -29%
vegetablecounter
Groente + 75%
vita-score
Vitaliteit + 37%
co2-reduction-score
CO2 eq -71%
water-reduction-score
Water + 12%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinSpecialsSeizoenVariatieLekker snel9 maandenVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie798 kcal
Koolhydraten81 g
Suiker7 g
Vet40 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit24 g
Vezels11 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Tarwe
Paprika
Lactose
Gluten
Melk
Noten
Selderij
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten