Flammkuchen met pompoenpuree bimi en hazelnoten

736 kcal
280 g groente

Bimi is in Japan ontstaan door broccoli te kruisen met Chinese groene kool. Bimi staat ook wel bekend onder de naam aspergebroccoli, broccolini of babybroccoli. De smaak is milder en zoeter dan de smaak van broccoli, meer in de richting van asperges. Bimi is een fotogenieke, veelzijdige groente die je op veel verschillende manieren kunt klaarmaken. Vandaag beleggen we de flammkuchen met bimi en pompoen.

Flammkuchen met pompoenpuree

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Flammkuchendeeg Herkomst: Flammkuchen.nl
  • 400 g Pompoen, gesneden Herkomst: Proef
  • 200 g Bimi Herkomst: Eco-Espana
  • 1 tl Citroen-kerriepoeder Herkomst: Het blauwe huis
  • 25 g Hazelnoten Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el (Appel)azijn
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 230 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak het flammkuchendeeg 3-5 minuten onder in de hete oven. Haal uit de oven en leg opzij.
  2. Was intussen de pompoen, halveer en verwijder de pitten en draden. Snijd de pompoen in kleine stukken, besprenkel met olie en rooster de helft van de pompoenstukjes 15 minuten in de hete oven.
  3. Breng een pan met een klein laagje water (of bouillon) aan de kook en kook de rest van de pompoenstukken in 10-15 minuten zacht. Was de bimi, verwijder de onderkant en snijd grote exemplaren in de lengte doormidden. Stoom de bimi in een vergiet of een zeef boven de pan met de pompoenstukjes in 5-10 minuten beetgaar.
  4. Giet het water af, vang wat vocht op en pureer de gekookte pompoen met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met azijn, citroen-kerriepoeder, zout en (chili)peper. Voeg eventueel extra vocht toe voor een gladde saus.
  5. Verdeel de pompoenpuree losjes over het voorgebakken flammkuchendeeg. Pel de ui en snijd in ringen. Beleg de flammkuchen verder met ui, bimi en de geroosterde pompoenstukjes (wat niet op de flammkuchen past serveer je apart). Strooi de hazelnoten erover en bak nog 10 minuten bovenin de hete oven.
TIP
Je kunt de pompoen ook eerst 5 minuten koken, dan gaat het snijden makkelijker. Als je nog groenten over hebt kun je die ernaast serveren.
4,4
Gemiddelde van 8 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -45%
vegetablecounter
Groente + 122%
vita-score
Vitaliteit + 63%
co2-reduction-score
CO2 eq -81%
water-reduction-score
Water -61%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch9 maandenVeganVariatieGezinSeizoenLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie736 kcal
Koolhydraten81 g
Suiker8 g
Vet26 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit18 g
Vezels12 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Koriander
Tarwe
Noten
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten