Flammkuchen met basilicum pesto rucola, mozzarella en pijnboompitjes

738 kcal
300 g groente

Vandaag een flammkuchen gerecht op het menu met een heerlijke pesto. Een Italiaanse klassieker, pesto zoals het hoort. Geen poespas, geen toevoegingen, maar een traditioneel recept met authentieke smaak. Boordevol verse basilicum, vers geroosterde pijnboompitjes en de lekkerste oude kaas die ze konden vinden.

Flammkuchen met basilicum pesto

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Flammkuchendeeg Herkomst: Flammkuchen.nl
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Gele paprika Herkomst: Frank de koning
  • 1 st Courgette Herkomst: Amapianetasi
  • 100 g Mozzarella Herkomst: Zuger
  • 50 g Pesto basilicum Herkomst: Leqrs
  • 50 g Rucola Herkomst: Snijderij Udea
  • 25 g Pijnboompitjes Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfolie extra vierge
  • snufje Zout en peper

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 230 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak het flammkuchendeeg 3-5 minuten onder in de hete oven tot het deeg lichtbruin kleurt. Haal daarna uit de oven.
  2. Pel intussen de ui en snijd in dunne ringen. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjes. Was de courgette en schaaf in dunne linten (of snijd in plakjes). Laat de mozzarella uitlekken en scheur of snijd klein.
  3. Besmeer het voorgebakken flammkuchendeeg losjes met de pesto en beleg met courgette, paprika, ui en mozzarella. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Bak de flammkuchen in 10-15 minuten knapperig boven in de hete oven.
  5. Was de rucola en laat goed uitlekken. Rooster de pijnboompitten in een droge bakpan. Garneer de flammkuchen met de pijnboompitten en rucola en druppel wat olijfolie extra vierge erover.
TIP
Grill of bak de courgette linten voordat je het de oven in doet voor een nog lekkerder resultaat.
4,5
Gemiddelde van 17 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -39%
vegetablecounter
Groente + 138%
vita-score
Vitaliteit + 57%
co2-reduction-score
CO2 eq -56%
water-reduction-score
Water -62%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SpecialsEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie738 kcal
Koolhydraten90 g
Suiker17 g
Vet28 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit28 g
Vezels10 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Melk
Lactose
Paprika
Tarwe
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten