Flammkuchen met een mango topping zachte geitenkaas en spinazie

725 kcal
210 g groente

Flammkuchen is een gerecht uit de Elzas, een regio in Frankrijk. Het wordt ook wel Tarte flambée genoemd. Vandaag maken we een super lekkere vegetarische flammkuchen met mango. Dit gerecht bevat wat minder groente dan je van ons bent gewend, maar de vezelrijke mango maakt dit hopelijk helemaal goed! Tip: haal de mango uit de zak en laat deze verder rijpen op je fruitschaal.

Flammkuchen met een mango topping

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Flammkuchendeeg Herkomst: Flammkuchen.nl
  • 300 g Spinazie Herkomst: De Eerste
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 75 g Rolletje verse geitenkaas Herkomst: Bastiaansen
  • 1 st Mango Herkomst: Peru
  • 25 g Zadenmix Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC en zorg dat de oven goed heet is. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg het flammkuchendeeg op de bakplaat en bak 3-5 minuten onder in de hete oven. Haal het deeg uit de oven en leg opzij.
  2. Was intussen de spinazie, laat goed uitlekken en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en roerbak de spinazie 1-2 minuten op een hoog vuur.
  3. Pel de ui en snijd in dunne ringen. Beleg het flammkuchendeeg met de geitenkaas, spinazie en rode ui. Breng op smaak met zout en peper en bak 15 minuten boven in de voorverwarmde oven.
  4. Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukken. Haal de flammkuchen halverwege uit de oven en verdeel de mango en zadenmix erover. Plaats terug in de oven en bak nog 5 minuten.
TIP
Je kunt een deel van de mango ook met een staafmixer pureren en vermengen met een deel van de geitenkaas. Dit kun je als spread gebruiken voor op de flammkuchen.
4,2
Gemiddelde van 59 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -43%
vegetablecounter
Groente + 67%
vita-score
Vitaliteit + 63%
co2-reduction-score
CO2 eq -73%
water-reduction-score
Water -49%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie9 maandenGezinSeizoenLekker snelVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie725 kcal
Koolhydraten95 g
Suiker21 g
Vet26 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit26 g
Vezels11 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Tarwe
Noten
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten